lauantai 8. lokakuuta 2011

Sekku-huivi

Olen suuri Noro-lankojen fani, mutta nyt tuli vastaani lanka, josta en kauheasti pidä. Kyseessä on Noro Sekku. Lanka on niin ohutta, että se katkeilee todella helposti ja jos kerän aloittaa sisältä (kuten minä melkein aina teen), niin odotettavissa on kauheita lankasotkuja, joiden selvittäminen vaatii hermoja. Kaiken lisäksi langassa on suuria paksuuseroja, jotka eivät oikein istu näin ohueen lankaa. Virkkasin langasta huivin ja onneksi lopputulos on ihan nätti ja sehän se on ratkaisevinta.

SOUTH BAY SHAWLETTE
Lanka: Noro Sekku 50g sekä Neovius Juki konelanka 12g
Koukku: 3mm
Ohje: Lion Brand, South Bay Shawlette

Minulla oli vain yksi Sekku-kerä ja tuntui, että huivi jäi hieman liian pieneksi. Siksi virkkasin vielä valkoisella langalla muutaman kerroksen.Tykkäsin ohjeesta kovasti, sillä siinä toistetaan kahta eri kerrosta ja kuitenkaan lopputulos ei ole tylsä. Luultavasti teen samalla ohjeella toisenkin huivin. Erityisen ihanaa tätä oli virkata siksi, että minulla oli ensimmäistä kertaa käytössä Cloverin ergonomisesti muotoiltu virkkuukoukku. Ensi silmäyksellä koukku ei näytä mitenkään ihmeelliseltä, mutta todella hyvältä se tuntui käteen. Suosittelen!


Tänään minua ilahdutti: Nyt on useamman viikon ajan ollut niin, että viikolla sataa vettä, mutta viikonloppuisin on todella kaunista. Miesväki on mökillä uusimassa terassia ja naisväki nauttii olostaan täällä kotona. Tässä vielä kuva blogikoirasta, joka viime viikolla makoili vielä vanhalla terassilla. Siinä sillä on hyvä tähystyspaikka!8 kommenttia:

 1. Huivi näyttää kivalta, mutta voi kuvitella, etä sottuisuus haittaa. Minusta on muuten tosi kiva tuo "Tänään minua " ilahdutti-osio. Kivan positiivinen, itsenkin pitäisi aina oikein kirjata ilon aiheita, ne joskus jää varjoon...

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis huivi! On varmaan kivaa virkata tuollaisesta monivärisestä langasta. Itse olen virkannut puuvillasta ja kutonut sukkia monivärisistä tai raitaisista sukkalangoista.

  VastaaPoista
 3. Mä en enää virkkaa muulla kuin Cloverin koukuilla. Ne on ihan huippu hyvät.

  VastaaPoista
 4. oi, upea lanka :)
  tosi kiva huivi tuli tuosta langasta !!

  VastaaPoista
 5. IHana huivi tuli! Mä kyllä tykkäsin Sekusta enkä saanut sitä poikki neuloessani. Tällä viikolla muutama muukin on valittanut sotkuun menemisesta kun ottaa sisältä. Minä aloitin kerän päältä kerrankin kun ajattelin et sillä pahvilla siellä kerän sisällä on varmaan joku merkitys...

  VastaaPoista
 6. Kaunis huivi.

  Mulla on myös noita Cloverin koukkuja ja yhden hankittuani ostin useamman lisää. Ei yhtään enää houkuta käyttää tavallisia.

  VastaaPoista
 7. Kivan näköinen, värikäs huivi! Blogikoira on niiin suloinen :)

  VastaaPoista
 8. Kiva huivi. Minä olen hieman harkinnut tuon Sekku-langan ostamista, siinä kun on niin ihania värejä. Mutta ehkä harkitsen nyt vielä toisenkin kerran ennen kuin ostan.

  VastaaPoista