maanantai 27. joulukuuta 2010

Huovutuksen ihme

Joulusta on selvitty ja suklaata on kulunut kilokaupalla. Nyt on aika palata taas ruotuun, vaikka loma kylläkin jatkuu. Tosi ahkerasti olenkin heilutellut puikkoja ja itse asiassa myös koukku on saanut kyytiä. 

Tampereen Kädentaitomessuilta ostin Létt-Lopi lankaa ja innoissani aloitinkin heti lapasten tekoa. Pari päivää sitten sain vasta viimeisteltyä lapaset ja tänään uskalsin paiskata ne pesukoneeseen huovuttumaan. Itse asiassa en tykkää huovuttamisesta, koska lopputulos on aina arvoitus. Se on kuitenkin pakko todeta, että onnistuessaan huovutetuista lapasista tulee todella lämpimät.

Tältä lapaset näyttivät hetkeä ennen koneeseen menoa:


Koneesta löytyi kaksi pientä villapalloa, mutta kovan venyttelin jälkeen näytti jo hieman valoisammalta:

HUOVUTETUT LAPASET
Lanka: Istex Létt-Lopi 77g
Puikot: 6 mm
Ohje: www.ellun.fi (sain ohjeen lankojen mukana)Seikkailu on siis onnellisesti ohi ja jo huomenna pääsen testaamaan lapasia käytännössä. Ja jos vaaleanpunainen kyllästyttää, niin voin käyttää lapasia, jotka voitin ennen joulua arpajaisista.


Ostaessani arpoja sanoin voittopöytää katsottuani, että haluaisin ehdottomasti voittaa  nuo itsetehdyt lapaset ja  niin minä sitten voitinkin. Uskomatonta!

Tänään minua ilahdutti: Onnistuin taas houkuttelemaan tyttäreni puikkojen pariin. Tällä kertaa lanka on niin paksua, että valmista tulee nopeasti ja motivaatio kestää toivottavasti hieman pidempään.

4 kommenttia:

 1. Ihanat pinkit lapaset !

  Sain ohjeen ystävältäni.
  Mutta muistelen hänen sanoneen mallin olevan huhtikuun 2010 suuri käsityö-lehdessä.

  VastaaPoista
 2. huovutetut lapaset on todella lämpimät, olen tehnyt itselleni yhdet punaiset!

  VastaaPoista
 3. Ihanan lämpimän näköiset lapaset! Mun eka huovutus aikoinaan oli lapaset kaksinkertaisesta Kamenasta. Peukut huopuivat kiinni ja päätin et huovutus ei oo mun juttu. Sittemmin olen pyörtänyt päätökseni, mutta lapasia en ole vieläkään uskaltanut kokeilla...

  VastaaPoista
 4. Hei Susu
  Aloita vaan rohkeasti lapasten neulominen. Muista laittaa muovi myös peukaloon ja kiinnittää se peukalon yläpäästä ja tyvestä. Onnea matkaan!

  Tiina

  Ps. Vahvasti värjätyt hahtuvat huopuvat luonnon värisiä huonommin.

  VastaaPoista