maanantai 6. joulukuuta 2010

Aaltoileva Baktus

Kuten olette huomanneet, niin tässä blogissa on vilahdellut useampikin Baktus-huivi. Taas on yksi valmistunut, mutta tällä kertaa se on aaltoileva versio.WELLENBAKTUS (Ravelry)
Lanka: Regia Design Line (83g)
Puikot: 3 mm
Idea tässä huivissa on se, että lisäyksiä (ja vastaavasti kavennuksia) tehdään joka 8.krs ja samalla vaihdellaan myös oikeita ja nurjia silmukoita. Tällä systeemillä tehty neulos jää hauskasti pystyyn kaulan ympärille. Valitsemani lanka on varsin riemunkirjava ja lopputulos muistuttaa hieman räsymattoa. Pienen harkinnan jälkeen olen kuitenkin tullut siihen lopputulokseen, että tykkään tästä huivista.

Tänään minua ilahdutti: Kummityttöni (8v.) oli käymässä ja hän silitteli onnellisena yhtä lankakerääni ja esitti kainon toiveen, että myös hän saisi neuloa. Kummitäti juoksi salamana lankavaraston luo ja antoi tytölle kerän Seiskaveikkaa ja puikot! Tyttö oppi nopeasti neulomisen ja kaulaliina pääsi hyvään alkuun vierailun aikana. Alussa silmukoita oli 24s, mutta muutaman kerroksen jälkeen niitä oli jo 29! Tyttö totesi vaan iloisesti, että eihän niitä ole kuin 5 enemmän kuin alussa. Oi, osaisipa itsekin suhtautua asioihin yhtä rennosti.
PS. Blogikoira on myös kiinnostunut langoista!

4 kommenttia:

 1. Kaunis Baktus! Talvella on muutenkin niin väritöntä, että on hauskaa jos jossain on väriä! Ilahduttava asia oli hyvä!

  Otin ideasi käyttöön omassa blogissani, siis tämä päivän positiivisuus, ilahduttava asia. Mielestäni niitä ei koskaan ole liikaa! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan värinen tuo baktus. Muitakin ihania bongasin kun kelasin alaspäin.

  VastaaPoista
 3. Aalto oli kiva idea ja huivin värit herkulliset!

  Päivän positiivinen oli paras!

  VastaaPoista