tiistai 27. joulukuuta 2022

Lautturi-kauluri ja pari pipoa

LAUTTURI-KAULURI
Lanka: Uschitita Merino Singles ja Rowan Cashmere Haze yht. 106g
Puikot: 2.75 ja 3.5mm
Ohje: Lautturi by Leeni Hoimela (Urban Knit Easy)

Uskomatonta, että olen neulonut jo kolme työtä Leeni Hoimelan kirjasta Urban Knit Easy! Aiemmin olen tehnyt Luoto-pannan ja Humu-pipon. Nyt oli vuorossa Lautturi-kauluri. 


Hassuinta on, että jokaisessa kolmessa ohjeessa minulla on ollut suuria ongelmia ymmärtämisen kanssa. Onko syy suunnittelijassa vai neulojassa? Epäilen kyllä vahvasti, että neulojan lukutaidossa on ollut jotain hämminkiä! Vaikeuksista huolimatta kaikista neuleista on tullut oikein onnistuneita. Kaulurissa on virheitä, mutta onneksi ne ovat aika symmetrisiä virheitä, joten ne eivät haittaa yhtään.


Kauluri on todella pehmeä, sillä siinä on merinovillaa, alpakkaa, kashmiria ja silkkiä. Annoin kaulurin tyttärelleni joululahjaksi.

SPUR HAT
Lanka: Regia Premium Merino Yak 70g
Puikot: 3mm
Ohje: Spur Hat by Hiromi Nagasawa

Pojalleni sen sijaan neuloin joululahjaksi Spur Hat -nimisen pipon. Neulominen jäi aika viime tippaan ja täytyy sanoa, ettei neulominen ole kovin hauskaa kaiken kiireen keskellä. Valmista kuitenkin tuli ja ensimmäinen kommentti oli, että nyt ainakin korvat pysyvät lämpimänä! 


Regian Merino Yak on todella pehmeää, mutta valitettavasti langan seassa oli paljon kaikenlaista nöhtää, jota sai olla koko ajan nyppimässä pois. Ensin luulin, että lankakerä oli ollut jonkin karvaisemman langan lähettyvillä, mutta ongelma vain jatkui, vaikka kerän sisältä tuli lankaa, joka oli ollut suojassa.


Patenttineulos antaa pipolle ilmettä, mutta kavennuksia ei ollut helppo saada siisteiksi. Ensin olin hyvin tyytymätön lopputulokseen, mutta näitä kuvia katsellessa tulin siihen tulokseen, että pipo on ihan ok.

PUMPKIN PATCH HAT
Lanka: Drops Puna 81g
Puikot: 3mm
Ohje: Pumpkin Patch Hat by Drops Design


Myös mieheni sai hatun, mutta sen tosin annoin hänelle jo ennen joulua. Tästä tuli juuri sopivan kokoinen, joten tällä mallilla aion jatkossakin tehdä hänelle pipoja. Dropsin Puna-lankaa en ole aiemmin käyttänyt. Se on 100% alpakkaa ja oikein miellyttävän tuntuista.

Tänään minua ilahdutti: 

Minulla oli tänä vuonna Rva Silmusolmun lankajoulukalenteri. Jokaikinen minivyyhti on superkaunis. Näitä täytyy ensin hypistellä ja ihailla ennen kuin teen päätöksen siitä, mihin näitä käytän.

6 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä pipoja ja kauluri. Minulla on Leeni Hoimelan kirja vasta kirjaston varauksessa. Onkohan siitä julkaistu errata-listaa, jospa todella on jotain virheitä ohjeissa? Olen luullut, että alpakka kutittaa, mutta eivät ilmeisesti kaikki alpakat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin löytää tuon kirjan errata-listaa, mutta en löytänyt. Luultavasti vika oli minussa. Alpakka-langoissa on suuria eroja. Jotkut kutittavat kovasti ja jotkut ovat unelman pehmeitä. Kuidun pituudella on ilmeisesti merkitystä.

   Poista
 2. Mullakin on tuo Lautturi-kauluri puikoilla. Kaunis se on.Täytynee neuloa loppuun. Reunus puuttuu, mutta kauluri on tökkinyt pahasti ja olen purkanutkin useamman kerran. Nauroinkin , että toisesta Hoimelan kirjasta osasin tehdä purkamatta, mutta tästä iisi-kirjasta ohjeen ymmärtämisen kanssa on todella ongelmia ja siksi se on venynyt tosiaan. Ohje vai lukutaito voi tosiaan miettiä.
  Pipotkin on hienoja. Silmusolmun sukkalangat on ihania. Ostin merinosukkis -minivyyhtejä ja samaa täällä arvuuttelen, mihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kannattaa ilmeisesti vältellä iisi-ohjeita!

   Poista
 3. Kivan mallinen tuo kauluri ja varmasti lämmin. Kauniit myös nuo pipojen kavennukset.

  VastaaPoista