sunnuntai 2. lokakuuta 2022

Jaycee-villatakki

 

JAYCEE
Lanka: BC Garn Colori 247g
Puikot: 3.25 ja 3.5mm
Ohje: Jaycee by Isabell Kraemer

Kesälomalla minulle tulee aina sellainen olo, että haluan käyttää mahdollisimman paljon varastossa olevia kesälankoja. BC Garnin Colori on lanka, jossa on villaa 55%, 25% pellavaa ja 20% mulperisilkkiä. Se ei siis ehkä ole ihan perinteinen kesälanka, mutta melko kesäinen kuitenkin. Itse asiassa se sopii mainiosti keväästä syksyyn.


Tämän langan olen ostanut yli seitsemän vuotta sitten paikallisen lankakaupan loppuunmyynnistä. Aika jännä juttu, että tätä neuloessa tuli kauhea ikävä tuota kyseistä kauppaa! Minulla oli hieman epäilyksiä siitä, että lanka ei ehkä riitä neuletakkiin, joten olin henkisesti valmistautunut tekemään lyhyet hihat. Loppujen lopuksi lanka riitti oikein hyvin.


Malli on Isabell Kraemerin suunnittelema Jaycee ja minulla on ollut tämä ohje ostettuna jo kauan. Kraemer on yksi suosikkisuunnittelijoistani, joten hänen ohjeitaan tehdessäni, minulla on hyvin luottavainen tunne siitä, että neule onnistuu.


Lanka on hyvin ohutta (250m/50g), mutta siitä huolimatta neuloin tämän melko nopeasti. Samaa ei valitettavasti voi sanoa nappien ompelimisesta! Yhdentoista napin ompelu taisi kestää viikkokaupalla... Nyt neule on kuitenkin valmis ja pääsen sitä käyttämään ennen kuin pakkaset yllättävät.

Tänään minua ilahdutti: Olin viime viikonloppuna Kemiönsaarella Söderlångvikin Omenapäivä-tapahtumassa. Omenoiden myynti oli pääasia, mutta siellä sai myös sielu kaunista ravintoa!4 kommenttia:

 1. Kaunis ja klassinen malli. Osaat neuloa todella tasaista jälkeä. Eipä taitaisi minulta onnistua. Pitää tutustua Isabell Kraemerin malleihin; ennestään en tunne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kraemerin mallit ovat hyvin ajattomia ja juuri siksi niistä pidän.

   Poista
 2. Kaunista, kaunista! Villatakki on kaunis, klassinen, monikäyttöinen.
  Olpia kaunista, syksyn värikylläistä tuolla Omenatapahtumassa. Olisin nauttinut syksyn ihmisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo Omenapäivä oli superihana. Tuntui kuin olisi ollut jossain kauniin elokuvan kulisseissa.

   Poista