lauantai 12. helmikuuta 2022

Norjalaisia retkeilyneuleita

 

NORJALAISIA RETKEILYNEULEITA
KLOMPELOMPE
Hanne Andreassen Hjelmås, Torunn Steinsland
Gummerus
(Arvostelukappale)


Laskujeni mukaan Norjalaisia retkeilyneuleita on jo kuudes suomennettu KlompeLOMPE-kirja. Tässä kirjassa on kaikenlaisia vaatteita koko perheelle erilaisille retkille. 


Sandnesin Kos-lanka ei ole aikaisemmin minua juurikaan kiinnostanut, mutta tätä kirjaa selaillessani olen melkein jo tilaamassa sitä! Yllä oleva neule on nimeltään "Pörheitä palmikoita naiselle" ja Kos näyttää todellakin mukavan pörheältä ja keveältä.


Kirjan kannessakin oleva neule on niin kaunis, että se pääsee melko varmasti sille kuuluisalle to do -listalle. Myös Kuusenkerkkäpaita  näyttää todella houkuttelevalta vihreällä Kosilla neulottuna.


Tähän aikaan vuodesta olisi fiksua alkaa neuloa jo kesäisiä vaatteita, jotta niitä pääsisi käyttämään heti kesän alussa. Sandnesin Tynn Linesta tehty neuletakki on todella yksinkertainen ja juuri siksi se olisi todellinen luottovaate.


Kirjassa on kaksi kaunista peittoa ja en ole vielä päättänyt, kumpi olisi kivempi. Vaikka kesäneuleista jo haaveilenkin, niin tällä hetkellä on vielä talvi ja vielä ehtisi neuloa vaikkapa kaulurin, lapaset tai pipon.Yksi persoonallisimmista neuleista tässä kirjassa on Kringsjå-anorakki


Sen sijaan Kesäkukkatakki edustaa hieman perinteisempää neuleohjetta. Siitä on versio myös lapsille.Kirja on tuttua KlompeLOMPE-laatua; kivoja ajattomia malleja ja kauniita kuvia!Tänään minua ilahdutti: Nyt kun neulominen on ihan supersuosittua, niin monessa lehdessä on juttua neulomisesta ja neulesuunnittelijoista. Tänään löysin ihanan jutun innokkaasta neuleharrastajasta Kodin Kuvalehdestä:4 kommenttia:

 1. On kyllä kauniit neulemallit tuossakin kirjassa. Näitä upeita kirjoja tulee nyt kuin liukuhihnalta. En edes ehdi edellisen kirjan malleja toteuttaa kun jo uusia malleja pukkaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan sama ongelma! Välillä jo ihan unohdan, mitä kaikkea kivaa noissa kirjoissa on.

   Poista
 2. Tuo on ihana kirja. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista