lauantai 26. helmikuuta 2022

Kelo-villapaita

KELO
Lanka: Rintalan Tila Iivari Kainuunharmas yht. 402g
Puikot: 3 ja 3.5mm
Ohje: Kelo by Marita Karlsson

Tilasin runsas vuosi sitten Rintalan Tilalta tekemispaketin, jossa oli ohje ja langat Marita Karlssonin suunnittelemaan Kelo-villapaitaan.


Ensin tuntui, ettei keskiharmaa kuvio oikein erotu vaalealta pohjalta, mutta lopputulos on juuri sellainen kuin halusinkin. Kaiken väri-iloittelun välissä on mukava neuloa jotakin luonnonläheistä.


En ole koskaan aiemmin neulonut Iivaria, joka on siis kainuunharmasta (= Kainuusta kotoisin oleva suomalainen alkuperäislammas). Neulottaessa neulepinta oli hieman epätasainen, mutta pesu tasoitti neulepinnan. Huuhtelin puseron todella monta kertaa, sillä langasta irtosi paljon likaa. Neuleesta tuli melko löysä ja välillä epäilin jo, että joudun purkamaan koko työn. Onneksi väljyyttä ei kuitenkaan ole liikaa. Päinvastoin on ihana omistaa tällainen rento ja todella lämmin paita.


Tänään minua ilahdutti: Hankimme uuteen kotiin rahit. Olin haaveillut "neulotuista" raheista, mutta en edes uskaltanut ehdottaa sellaisia miehelleni. Kaupassa kuitenkin mieheni ehdotti näiden ostamista!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti