lauantai 4. tammikuuta 2020

Käsityövuosi 2019

Loppiainen lähestyy, joten nyt on viimeistään aika muistella hieman viime vuoden käsityöasioita. Tilastojen mukaan sain tehtyä yhteensä 27 työtä:

6 puseroa
1 villatakki
10 paria sukkia
6 huivia
1 poncho (Kappa)
3 pipoa

Lankaa näihin kului yhteensä 4457g. Edellisenä vuonna langankulutus oli yli 8 kiloa ja siksi minulla onkin sellainen tunne, etten ole saanut juuri mitään aikaiseksi. Tänään keräsin samaan kuvaan kaikki viime vuonna valmistuneet työt (sukkia lukuun ottamatta) ja kyllähän niitä kuitenkin aikamoinen kasa kertyi.


Tässä kasassa ovat kaikki puserot ja villatakki. Alinta puseroa en vielä ehtinytkään esittelemään täällä blogissa!


Nyt myös huivit pääsivät samaan kuvaan.



Ja tässä koko torni!

Tammikuussa asetin itselleni tällaiset tavoitteet vuodelle 2019:

1) Kuukaudessa ei saa ostaa enemmän lankaa kuin mitä kulutan. (Toivottavasti onnistun tässä paremmin kuin viime vuonna!)

Valitettavasti ainoastaan kolmena kuukautena pääsin tähän tavoitteeseen.

2) Neulon mahdollisimman monta puseroa ja villatakkia.

Tämä toteutui melko hyvin. Tosin villatakkeja pitäisi edelleen neuloa enemmän, sillä niitä tykkään käyttää.

3) Käytän mahdollisimman paljon ostamiani luksuslankoja. Neuleena niistä on paljon enemmän iloa kuin kaapin kätköissä.

Tämä toteutui osittain.


Tänä vuonna en aseta enää tallaisia yksittäisiä tavoitteita, vaan vuonna 2020 osallistun neulebingoon. Innostuin tästä, kun katsoin Maikin Kontti -nimistä videpodcastia. Minun neulebingoni näyttää tältä:


Innostus oli suuri, kun rupesin ruudukkoa täyttämään. Näin jälkikäteen ajatellen, niin olisi ehkä kannattanut miettiä ensin hieman tarkemmin. Miksi esimerkiksi laitoin kaikki yhdeksän ufoa yhteen ja samaan ruudukkoon? Yksi ufoista on nimittäin virkattu torkkupeitto, joka on vasta alkuvaiheessa!!! No haasteita on hyvä olla, joten tällä ruudukolla lähden bingoilemaan.

Viime vuonna en tehnyt yhtään lapasia tai kämmekkäitä, joten lapasloota-haaste (yksi ruudukko) tulee varmasti tarpeeseen. Itse asiassa minulla on tällä hetkellä kahdet lapaset jo puikoilla.

Ruudukon kovin haaste taitaa olla kohta, jossa lupaan olla ostamatta lankaa kuutena kuukautena. Niiden ei tarvitse välttämättä olla peräkkäisiä kuukausia. Viime vuonna minulla ei ollut yhtään sellaista kuukautta... Tänäkään vuonna tammikuu ei tule olemaan sellainen kuukausi, sillä postista on tulossa paketti Ruskanlehdeltä.

Tänään minua ilahdutti: Olin eilen tyttären kanssa Helsingissä. Sää oli tuulinen ja sateinen, mutta se ei haitannut yhtään. Tosi ihana nauttia jouluvaloista vielä näin tammikuussakin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti