tiistai 2. tammikuuta 2018

Miesten asusteita ja tyttären neuloma pusero

Vaikka edellisessä postauksessa teinkin jo katsauksen viime vuoden neuleisiin, niin kaikkia valmistuneita neuleita en ole vielä täällä blogissa esitellyt. Tänään esittelyvuorossa on kaksi miesten neuletta.

RAITASUKAT
Lanka: Novita 7Veljestä Raita 132g
Puikot: 3.5mm
Ohje: 14s/puikko

Lahjalaatikossani on harvemmin valmiina mitään miehille sopivaa neuletta. Perheeni miehet eivät olleet sukkia vaille, joten nämä raitasukat päätyivät odottamaan sopivaa vastaanottajaa. Tykkään kovasti sukkien väristä. Tuntuu, että vastahan minä tämän langan ostin, mutta ostovuosi on itse asiassa 2012.

TRISTAN
Lanka: Novita Hohde 76g
Puikot: 4mm
Ohje Tristan (Drops 135-31)
Monen muun lailla innostuin ostamaan Novitan Hohde-lankaa. Syynä oli se, että kerrankin heijastavassa langassa on myös reilusti villaa (62%), eikä ainoastaan polyamidia (21%) tai polyesteria (17%).


Kahdesta koosta valitsin pienemmän (117 silmukkaa), mutta siitä huolimatta piposta tuli vähän löysä. Jos teen näitä lisää samalla langalla, niin täytyy hieman vähentää silmukoiden määrää.


Lanka näkyy todella hyvin pimeällä ja siksi olenkin tyytyväinen, että minulla on samaa lankaa myös punaisena ja valkoisena. Itse haaveilen heijastavista lapasista.

Tänään minua ilahdutti: Olen useamman kerran yrittänyt innostaa tytärtäni neulonnan ihmeelliseen maailmaan. Satunnaisesti olen siinä onnistunutkin. Olen etsinyt hänelle helppoja aloittelijoiden ohjeita, mutta hän ei ole niistä erityisemmin innostunut. Yllätys olikin aikamoinen, kun hän oli kaikessa hiljaisuudessa käynyt ostamassa langat kirjoneulepuseroon ja skypen välityksellä hän esitteli melkein valmista neuletta. Joululomalla hän viimeisteli neuleen ja siitä tuli kerrassaan upea!

Ohje: Susan
En kyllä vieläkkän saata uskoa, että tämä neule on todellakin tyttäreni ensimmäinen iso neuletyö.
5 kommenttia:

 1. Onpa kaunis pusero tyttärellä, ei toiaan uskoisi ensimmäiseksi työksi.Tämä taito on näköjään periytyvää lajia.

  VastaaPoista
 2. Ihanan väriset sukat. :) Ja upea tuo tyttäresi pusero!

  VastaaPoista
 3. Hienot neuleet.
  Onnellista uutta vuotta.

  VastaaPoista
 4. Todellakin upea tuo tyttäresi pusero!

  VastaaPoista
 5. Vau! Ihailtavaa, kun tyttäresi uskalsi tehdä ison työn ensimmäiseksi. Sinun kannattaa olla ylpeä häneästä! Odotan, koska omani lankeaa käsityömaailmaan. Ehkä yhtä vanhana kuin minä eli 41-vuotiaana ja hän on vasta 19-vuotias.

  VastaaPoista