keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Suuri sukkakirja


SUURI SUKKAKIRJA
45 hauskaa neuleohjetta
Jorid Linvik
Sitruuna Kustannus
Kun sain postista Jorid Linvikin Sukkakirjan, niin ensimmäinen ajatus oli, että onpas muhkea kirja! Kirjassa onkin sivuja lähes 200 ja kannet ovat kovakantiset. Kuten nimikin kertoo, niin kirja sisältää sukkaohjeita ja niitä on kaiken kaikkiaan 45. Ohjeita on sekä lapsille että aikuisille ja myös aloittelija löytää täältä neulottavaa.


Jorid Linvik on norjalainen neulebloggari, jolla on Facebookissa yli 22 000 seuraajaa. Häneltä ilmestyy syksyn aikana myös Suuri lapaskirja.

Sukkakirjan ohjeet on jaettu kolmeen osaan: äidin opettamat sukat, anopin opettamat sukat ja venäläissukkia.


Äidin opettamat sukat -osion sukat perustuvat perusohjeeseen, jonka Jorid on oppinut äidiltään. Tässä muutamia esimerkkejä malleista:

Anopin opettamat sukat -osion sukissa on hieman erilainen kantapää kuin kirjan alkupään ohjeissa. Tällainen kantapää sopii erityisen hyvin kahdella värillä neulottaessa, kuten näissä malleissa:

Viimeinen osio on nimeltään Venäläissukkia. Nämä sukat ovat täynnä pieniä kirjoneulekuvioita, jotka poikkeavat täysin perinteisistä norjalaismalleista. Sukkia kutsutaan venäläissukiksi, russesokker. Näihin sukkiin neulotaan jälkijättöinen kantapää.Kivojen ohjeiden lisäksi tässä kirjassa on hyvää se, että siinä on tarkkaan neuvottu, miten yhdestä ohjeesta saa monta eri kokoa lankaa ja puikkoja vaihtamalla.


Ruutukaaviot ovat myös erittäin selkeitä.


Kaaviosta näkyy selkeästi, kuinka monta silmukkaa kullakin puikolla tai kerroksella tulee olla. Ympyröity numero oikeassa reunassa kertoo kohdan kirjoitetusta ohjeesta. Sisäkansien "mittanauhakin" (näkyy oranssina kuvassa) on loistava idea.

Tänään minua ilahdutti: Tämä on ensimmäinen postaus, jonka teen läppärillä. Aiemmat on kaikki tehty pöytäkoneella. Kuvittelin, että tämä olisi muka jotenkin hankalampaa (joo naurakaa vaan, olen joissakin asioissa kaavoihin kangistunut). Aika kätevää, kun en ole enää yhteen paikkaan sidottu. Tämäkin postaus on tehty mökillä.

2 kommenttia: