sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Heijastus-pipo

Tein tyttärelleni pari vuotta sitten heijastavasta langasta pipon ja se todellakin näkyy pimeässä. Kun Cittarissa myytiin Novitan Heijastus-lankaa edullisesti, päätin tehdä itsellenikin pipon uusimmassa Novitassa olleen ohjeen mukaisesti.

HEIJASTUS-PIPO
Lanka: Novita Heijastus 107g
Puikot: 6mm
Ohje: Novita 4/2015 Talvi, ohje 52
Lanka on niin paksua (9s/10cm), ettei sitä ole kauhean kiva neuloa. Erityisesti kavennusten tekeminen oli tuskallista ja siksi pipo olikin pitkään viittä vaille valmiina.


Kooltaan pipo on juuri sopiva ja kuten alla olevista kuvista näkyy, niin se todellakin heijastaa. Täydellinen asuste koiralenkeille.Päivän kirjavinkki: Käännöksiä, Jean Kwok

Kuva: Adlibris

Kirjamessuilla innostuin Letto-lukulaitteesta, jolla voi lukea e-kirjoja. Ostin sellaisen lyhyen miettimisen jälkeen ja kaupanpäällisiksi sain 10 kirjaa. Yksi kirjoista oli Jean Kwokin Käännöksiä, josta en aikaisemmin tiennyt mitään. Kirja kertoo 11-vuotiaasta Kimberlystä, joka muuttaa Hongkongista New Yorkiin äitinsä kanssa. He joutuvat asumaan torakoita vilisevässä purkutuomion saaneessa talossa ja raatamaan sukulaisten vaatetehtaassa. Vähitellen Kimberly alkaa oppia englantia ja hän menestyy loistavasti koulussa ja niinpä hän pystyy jatkamaan opintojaan stipendien avulla. Hänen tavoitteenaan on järjestää itselleen ja äidilleen parempi elämä. Tie on kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo.

Käännöksiä pohjautuu osittain kirjoittajan omaan elämään ja se tietysti tuo oman mausteensa tarinaan.

Tämä oli ensimmäinen lukulaitteella lukemani kirja ja tykästyin laitteeseen heti. Laite on Adlibriksen kauppaama, mutta pienen opettelun jälkeen olen oppinut siirtämään siihen myös esim. Elisa-kirjasta ostetut kirjat. Ja mikä parasta, myös kirjastosta lainatut e-kirjat voi lukea tällä laitteella. Ihan loistavaa!

Tänään minua ilahdutti: Loman aikana olen vihdoinkin oppinut lukemaan ja neulomaan yhtä aikaa! Neuleen täytyy tosin olla yksinkertaista neulottavaa ja kirjan pitää olla sähköisessä muodossa. Letto on siis mainio tässäkin puuhassa. (Ja huom! Tämä ei ole maksettu mainos.)

4 kommenttia:

 1. Kiva pipo:-) Kyllä nyt heijastimia kaivataankin niin pimeää on..

  VastaaPoista
 2. Pimeässlä kaikki heijastavat asiat ovat tarpeen. Hyvä!

  VastaaPoista
 3. Näyttävä pipa!
  Hyvää uutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää... Itselläni seisoo samat Langat olkkarin pöydällä odottamassa pipoksi muuttumista. Värit vain ovat eri eli fuksia ja musta... ulkotakkini mukaiset.

  VastaaPoista