sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Kädentaitomessuja odotellessa

Vuoden kohokohta on jo hyvin lähellä, joten olen jo alkanut laskea öitä. Ei, kyseessä ei ole joulu, vaikka kyllä sekin on kiva. Kyseessä on tietysti Kädentaitomessut Tampereella. Olen lähdössä sinne sunnuntaina, joten öitä on vielä seitsemän. Messupäivänä tuo sunnuntai hieman huolettaa; mitä jos kaikki langat on jo ostettu perjantain ja lauantain aikana! Ihmisiä tosin voi olla hieman vähemmän sunnuntaina ja saattaahan olla, että joku myy tuotteitaan hyvin edullisesti viimeisenä messupäivänä.

Kauhean huolissani minun ei kuitenkaan pidä olla, sillä lokakuussa tein pitkästä aikaa hieman runsaammin lankahankintoja.


Novenat ja Tundrat sain mieheltäni nimpparilahjaksi. Totuus on kyllä se, että hän tällä kertaa unohti tyystin nimipäiväni ja kun asiasta sitten huomautin, niin menimme yhdessä lankakauppaan. Ihmeen innostuneesti hän jaksoi kanssani tehdä lankavalinnat. Näistä olisi tarkoitus syntyä pipo ja kämmekkäät. Suunnitelmat saattavat tosin muuttua matkan varrella.

Kesäkuussa sain puolestani lahjakortin lankakauppaan. Aika ihmeellistä, että en ollut sitä vielä käyttänyt lokakuussa. Vähitellen oli kuitenkin aika toimia, sillä olisi täydellinen katastrofi, jos lankakaupan lahjakortti pääsisi vanhentumaan!Pitkän miettimisen jälkeen päädyin tällaisiin kaunokaisiin.


Järbon lankoja en ole koskaan aikaisemmin kokeillut. Nämä Mellanraggin värit miellyttivät silmääni ja eilen aloin tehdä niistä raidalliset sukat. Alku näyttää todella hyvältä.


Tukuwool tuntuu tällä hetkellä olevan varsinainen hitti, enkä yhtään ihmettele sitä. Värit ovat todella herkulliset ja lanka tuntuu "oikealta" villalangalta. Näistä tulee isona ehkä huivi, mutta lapasetkin olisivat aika kivat.BC Garnin lankoja olen ostanut ennenkin, mutta en ole niillä vielä koskaan neulonut. Loch Lomondin värit tuntuvat kaikki sointuvan toisiinsa. Tweed-lanka on minun ikuinen suosikkini.

Lokakuussa piti tietenkin hankkia myös uusin Roosa Nauha -kuvasto.
Tämän vuotisessa kuvastossa on sukkien lisäksi ihania lapasia. Aika hullua muuten, että en ole aikaisemmistakaan kuvastoista vielä tehnyt mitään. Ohjeet ovat kyllä houkuttelevia, mutta kun tässä maailmassa on niin paljon muitakin ihania ohjeita. Onneksi nämä eivät kuitenkaan tunne parasta ennen -päivämäärää.

Tänään minua ilahdutti: Vaikka en öitä vielä jouluun laskekaan, niin joulukauden olen aloittanut juomalla glögiä ja joitakin tunnelmallisia joululaulujakin olen kuunnellut. Niin ja ensimmäiset joulukonvehtirasiatkin on korkattu uusia joululehtiä lukiessa. Tämä taitaa olla sitä "jouluttamista". Aika karmea sana, mutta se kuvaa hyvin näitä joulujuttuja.

3 kommenttia:

 1. Ihania lankoja! Ja varmasti ihanaa päästä messuille! Minä en sinne nyt pääse, mutta toivottavasti taas ensi vuonna.

  VastaaPoista
 2. Oh, messuja odotan minäkin. Perjantina pidän ylityövapaan ja otan Isännän mukaan, kasseja kantamaan tai järjen ääntä edustamaan. Kannattaa ottaa yhteyttä esim Titityy-lankakauppaan ja pyytää varaamaan sopivaa materiaalia etukäteen, et jää ilman! Iloisia messuja! Otamme omaa evästä mukaan, kaikkea joutuu odottamaan, kahviakin.

  VastaaPoista
 3. Ihania lankoja on mukaasi lähtenyt. Hankkimissasi Tukuwoolin langoissa on todella ihanat värit. Kelpais mullekin.

  Täältä meiltä Kädentaitomessut saa olla vain haave, sillä lähimmät on yli 300km:n päässä ja nyt ei Tampereellekaan ole vielä kyläilysuunnitelmia.

  Mukavia lankalöytöjä sinulle!

  VastaaPoista