tiistai 10. marraskuuta 2015

Kerroksia

Minulla on ollut jo useamman viikon käsissäni Piitu Nykoppin kirja Kerroksia, mutta vasta nyt olen ehtinyt perehtymään siihen hieman tarkemmin.

Kerroksia
Piitu Nykopp
Tammi
Piitu Nykopp on Fiskarsissa asuva kuvataiteilija, jonka elämään neuleet ovat aina kuuluneet. Kirjansa neuleita hän kuvailee yksinkertaisiksi; riittää kun osaa neuloa oikean ja nurjan silmukan. Jokainen neuloja voi päästää luovuutensa valloilleen ja tehdä ohjeista omia versioita.

Kirjan ohjeet on jaettu yhdeksään teemaan ja ohjeita on kaikkiaan 32.

Sylinteri

Slagi
Yllä olevat neuleet kuuluvat teemaan Oikea+Nurja. Ohjeet ovat luultavasti ihan ok, mutta valitettavasti näistä kuvista ei juurikaan näe, millaisesta neuleesta on kyse! Tumman neuleen kuvaaminen on aina vaikeaa, mutta kyllä kuvasta pitäisi edes jotakin selvää saada. Kirjan yleisilme on tosin kaunis.

Aski
Hildur

Virta
Kirjan neuleissa on käytetty melko monipuolisesti eri valmistajien lankoja. Esim. yllä olevissa valkoisissa neuleissa lankoina ovat Pirtin Kehräämön Slkki, Istex Lettlopi ja Austerman Alpaca Silk.

Koppa
Solina
Laine
Suurimmassa osassa neuleista on käytetty harmonisia luonnonvärejä, mutta muutama väriläiskäkin kirjasta löytyy. Punainen Koppa taitaa olla suosikkini.

Kaikki neuleet ovat ajattomia, joten tästä kirjasta on varmasti iloa pitkään.

Tänään minua ilahdutti: Työpäivä päättyi tänään kahden tunnin kokoukseen. Aika kului mukavasti, kun muistin ottaa kutimet mukaan!

1 kommentti: