tiistai 30. joulukuuta 2014

Miten lupaukset toteutuivat?

Vuosi 2014 vetelee viimeisiään ja nyt on aika katsoa, mitä tänä vuonna tuli tehtyä käsityörintamalla. Jo useamman vuoden ajan neule- tai virkkaustöitä on valmistunut n. 50 kpl/vuosi. Tänä vuonna tuo luku on 52. Sukkien osuus tästä luvusta on suurin (10 kpl) ja huivit tulevat heti kakkosena (8 kpl).

UUSI VIHKO VUODEN 2015 TÖILLE!

Lankaa kulutin neulomalla tai virkkaamalla 8 108g. Aika tasaiseen tahtiin näköjään noita töitä teen, silla viime vuonna luku oli 8 188g! Lankaostoksia tein tänä vuonna niin maltillisesti, että lankojen kokonaismäärä pieneni vajaalla kilolla. Tähän suoritukseen olen enemmän kuin tyytyväinen.

Vuoden 2014 alussa asetin itselleni tällaiset tavoitteet:

1) Keskeneräisiä töitä minulla on tällä hetkellä 19 kappaletta. Joka kuukausi valitsen yhden ufon ("Kuukauden ufo") ja teen sen joko valmiksi tai sitten se saa purkutuomion.

Miten toteutui? Näistä ufoista sain valmiiksi 6, joten Kuukauden ufo -projekti  ei toteutunut ihan odotetusti. Idea sinänsä on mainio, joten aion jatkaa sitä myös vuonna 2015. Koska olen aloittanut uusia töitä tämän vuoden puolella, niin tuo ufojen määrä on tällä hetkellä 21...

2) Käytän varastossani olevia namilankoja; Wollmeise, Noro, Rowan Felted Tweed...

Miten toteutui? Wollmeisea ja Noroa käytin, mutta namilankojen käyttöä pitää edelleen lisätä.

3) Yritän laittaa valmiit työt myös Ravelryyn. Jostain syystä tässä asiassa olen pahasti lipsunut viime vuoden aikana.

Miten toteutui? Kesälomalla inspiroiduin hetkeksi tähän hommaan, mutta edelleen Ravelrysta puuttuu paljon tekemiäni töitä.

4) Kirpputorilta saa ostaa lankoja (mutta niiden täytyy olla kivoja). Lankakaupasta saa ostaa lankoja silloin, kun omasta varastosta ei sopivaa lankaa löydy. Jonkun yksittäisen namilangan saa ostaa, jos kovasti tekee mieli.

Miten toteutui? Kuten edellä jo mainitsin, niin onnistuin hieman pienentämään lankavarastoani, mutta paljon on tällä saralla vielä tehtävää. Totaalista langanostolakkoa en kuitenkaan missään nimessä halua.

5) Omassa hyllyssä olevia neulekirjoja ja -lehtiä pitää käyttää tehokkaammin. Uusia ostetaan harkiten. Aina ei tarvitse ostaa kokonaista kirjaa, vaan Ravelrysta voi ostaa myös yksittäisen ohjeen.

Miten toteutui? Lehtien ostoa ja tilaamista vähensin huomattavasti. Neulekirjoja kuitenkin kertyi. Suoranaisesta ohjepulasta en todellakaan kärsi.

6) Kirjoneuletta pitäisi harjoitella lisää. Ainakin yhdet lapaset aion tehdä.

Miten toetui? Kirjoneulelapaset ovat edelleen neulomatta, mutta kirjoneulevillatakki on työn alla.

7) Uusia töitä saa aloittaa niin paljon kuin haluaa, kunhan ne tehdään varastolangoista. Samalla pitää huolehtia siitä, että ykköskohta ei unohdu eli "Kuukauden ufo".

Miten totetui? Uusia töitä tuli todellakin aloitettua ja valitettavasti ufojen valmistuminen hieman kärsi siitä.

Nämä tavoitteet soveltuvat oikein hyvin myös vuodelle 2015. Ehkäpä pari kohtaa voisin vielä lisätä:

8) Haluan neuloa mahdollisimman monta villatakkia, sillä ne ovat neuleista kaikkein käyttökelpoisimpia.

9) Haluan tehdä neuleita mahdollisimman ohuista langoista, sillä paksut villapaidat ja -takit jäävät helposti käyttämättä.


Päivän kirjavinkki: Isänsä poika, Jo Nesbö


Isänsä poika -kirjassa pääosissa ovat rikoksista tuomittu poliisin poika Sonny Lofthus ja ylikonstaapeli Simon Kefas. Kirjaa ei tarvinnut kauaa kuunnella, kun tapahtumat saivat minut täydellisesti koukkuunsa. Hulluinta oli, että tapahtumien edetessä murhaaja sai niin inhimilliset piirteet, että melkein toivoin, ettei häntä saataisi koskaan kiinni! Myös lopussa Nesbö kertoo poliisista sellaisia asioita, että kuulija on aivan ihmeissään. Aikamoisen nerokas tarinankertoja tämä norjalaisherra todellakin on! 

Tänään minua ilahdutti: Ennen joulua koulussamme järjestettiin erilaisia työpajoja.  Koska minä harrastan käsitöitä, sain ohjattavakseni virkkauspajan. Aikaa yhdelle ryhmälle oli varattu 45 min. Siinä ajassa onnistuin opettamaan sydämen virkkaamista.


Olin varsin tyytyväinen itseeni, kun jokainen oppilas sai oman sydämensä valmiiksi. Kuvassa minun tekemiäni mallisydämiä.


Olin varautunut myös lumihiutaleen tekemiseen, mutta siihen aika ei valitettavasti riittänyt.


9 kommenttia:

 1. Aloitan aina vuoden alussa laittamaan kaikki käsityöt ylös, mutta sitten jossakin vaiheessa unohdan ja sitten se jää. Joululahjaksi menneet laitoin ylös, jotta muistan ensi vuonna mitä kellekin olen antanut. Lankamääriä en koskaan merkkaa. Pitäisi ehkä.

  Langan ostolakkoon ei kannatakaan ruveta, koska ihan varmasti tulee vastaan malleja, joihin ei lankoja löydy siitä runsaastakaan varastosta..

  Tuo ufo-juttu on hyvä, pitäisi ottaa mallia.

  Mukavaa vuoden loppua ja uuden alkua!

  VastaaPoista
 2. Minusta voit olla tyytyväinen vuoden tavoitteiden toteuttamiseen. Minulla ei ollut oikeastaan muita tavoitteita kun tarkkailla langan kulutusta ja uusien ostamista. Siinä epäonnituin täysin, koska ostaminen repesi ihan käsistä ja toisaalta en ole neulonut lainkaan niin paljoa, että olisin saanut kulutetuksi ostmani verran lankoja. Niinpä luovuin koko leikistä jo puolessa väliä vuotta. :(

  Hyvää Uutta Vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Varsin hienosti olet tavoitteesi saavuttanut, pientä lipsumistahan PITÄÄ aina ollakin - muuten muuttuu liian tylsäksi elo! :oD
  Nesbön kirjat ovat koukuttavia, niitä e malttaisi käpälästään laskea!

  VastaaPoista
 4. Tavoitteita on hyvä asettaa, kunhan muistaa ettei sitten lannistu jos joku ei täysin toteudukaan :) Pitäisiköhän itsekin kirjata muutama tavoite ja toive ihan paperille - eikä vain mielessään niitä tehdä (ja unohtaa sitten melkein saman tien).

  Hyvää Uutta Vuotta 2015 !

  VastaaPoista
 5. Kokemuksen syvällä rintaäänellä sanon, että mainio konsti tuo neuleiden kirjaaminen ylös. Minullakin tuli vihreä iso vihko täyteen ja nyt aloitan vuoden alussa uuden. En tee ikinä mitään lupauksia lankojen oston tai niiden käytön suhteen vaan tykkään, että harrastuksessa pitää olla hetkessä elämisen viehätys.( lankaa kertyy kotiin kuitenkin enemmän kuin ehdin neuloa.....)

  VastaaPoista
 6. Paljon sulla oli tavoitteita ja moni toteutui, hyvä niin. Itselleen ei saa olla liian ankara.
  Oikein hyvää uutta vuotta Sinulle ja läheisillesi!

  VastaaPoista
 7. Hieno lista valmistuneista. Ja hyvät tavoitteet. Ihanaa ja neulerikasta uutta vuotta sinulle.
  p.s aiempi kaulurisihan on kaunis!

  VastaaPoista
 8. Hieno juttu tuo ufojen hävittäminen. Jos ottaisikin yhden per kaksi kuukautta ja niin ollen kuusi /vuosi. Jos saisi saatettua valmiiksi useamman, niin sehän vain olisi hienoa! :)
  Lankojen ostamattomuus itselläni tuntuu samalta, kuin jos ajattelee painoaan, niin se nousee. Jos elelee siihen sen kummemmin kiinnittämättä huomioita, tulos voikin olla miinus-merkkinen.Ihminen on merkillinen.

  Oikein ihanaa vuotta!

  VastaaPoista
 9. Låter som smarta nyårslöften. Du har varit verkligt duktig som har lyckats slutföra så många projekt. Om du ser nånting grönt flimra förbi så är det bara jag som är avundsjuk! :)
  Ja, sama suomeksi. Valitettavasti en jaksa rupea kääntämään. Viimeinen lomapäivä vietetään.
  Onnea uudelle vuodelle ja projekteille!

  VastaaPoista