sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Neulo monikäyttöiset huivit ja shaalit


Sarah Hattonin kirja Neulo monikäyttöiset huivit ja shaalit (engl. Knitted Scarves and Schrugs) ei ole saanut kovin nasevaa nimeä kummallakaan kielellä.

NEULO MONIKÄYTTÖISET HUIVIT JA SHAALIT
Sarah Hatton
suom. Tuulia Salmela
Minerva Kustannus Oy
Onneksi kirjan sisältö on kuitenkin houkutteleva! Kirja sisältää yhteensä 22 ohjetta, jotka kaikki on tehty Rowanin langoilla. Tässä muutamia suosikeistani:


Tampereen Kädentaitomessuilta hankin jo langat tähän malliin:Nämä eivät ole Rowania, mutta uskon, että näistäkin syntyy iloinen huivi.

Tämän kirjan erikoisuus on se, että mallien lisäksi siinä on huivien ja shaalien pukemisvinkkejä.


Kuvassa näkyvä vihreä neule on oikea monitoimineule, sillä sitä voi käyttää huivina, hartianlämmittimenä, viittana, ponchona ja bolerona. Kaikki tämä on mahdollista nappien ansiosta. Tällaisen haluan myös ehdottomasti tehdä.

Myös ohjeissa käytettyjä erikoistekniikoita on selitetty selkein kuvin:En tiedä, onko kirjan suomennosvaiheessa käynyt pieni lipsahdus vai olenko vain sokea. Ennen ohjeiden alkua kirjassa sanotaan, että jokaisessa ohjeessa on mainittu neuleen haastavuusaste. Minä en sellaista kuitenkaan löytänyt yhdenkään ohjeen kohdalta. Ei sen puoleen, että olisin sitä kauheasti kaivannutkaan. Kaiken kaikkiaan kyseessä on hyvin inspiroiva neulekirja.

Tänään minua ilahdutti: Viime vuonna näin jossakin blogissa ihanan joulupallon, jossa Muumimamma neuloo. En löytänyt sellaista itselleni ja se hieman harmitti. Tänä vuonna onnistuin kuitenkin löytämään lasipallon, jossa Muumimamma neuloo. Aikamoinen ihanuus!6 kommenttia:

 1. Samaa mieltä kanssasi tästä kirjasta. Kirjan nimet englanniksi ja suomeksi ei ole hyviä. Saman havainnon tein: neuleen haastavuus ei löydy kirjasta. Onkohan suomentaja unohtanut laittaa? Mietin jopa, jospa ne värikoodit on niitä haastavuustasoja. :p
  Hyvät langat valitsit siihen huiviin ja ne värit piristävät pimeänä talvena.

  VastaaPoista
 2. Niiskuneiti, ei Muumimamma... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä tietysti! Olin vaan jotenkin ajatellut, että ainoastaan Muumimamma neuloo. Hieno juttu, että nuorempikin sukupolvi on tarttunut puikkoihin.

   Poista
 3. Muutamakin kaunis huivi tuossa kirjassa on jotka täytyy jossain vaiheessa tehdä :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana lasipallo =)

  Tuo kirjan nimi on kyllä kökkö, mutta onneksi olit laittanut muutaman ihanan mallikuvan mukaan. Tuohan vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 5. Kivalta näyttää tuo kirja. Hyvää joulua!

  VastaaPoista