maanantai 21. huhtikuuta 2014

Nina-sukat

Viimeistä pääsiäislomapäivää vietän haravan varressa. Ei yhtään hullumpaa, sillä lämpöä on lähes 20 astetta! Sen verran rankkaa tuo haravoiminen kuitenkin on, että piipahdin välillä sisälle netin ääreen.

Lankalauantai tuli ja meni, mutta minä en ostanut yhtään lankaa. Lankakauppojen tarjoukset kyllä houkuttelivat, mutta pysyin lujana. Hieman lankavarasto tosin kasvoi viime viikolla, sillä tein kirpparilta löydön, jota ei voinut vastustaa.


Lankaa tuossa kipossa on vähän yli puoli kiloa ja maksoin niistä yhteensä 2 euroa!

Sukkasunnuntaina neuloin asiaan kuuluvasti sukkaa ja tässä on lopputulos:

NINA-SUKAT
Lanka: Crelando Nina-sukkalanka (Lidl) 67g
Puikot: 2.5mm
Ohje: perussukka (60s)

En muistanutkaan, että omistan puiset ohuet Knit Pro Cubics -puikot. Niillä minä neuloin nämä perussukat ja ihan mukaviltahan nuo puikot tuntuivat. Mulla on paksummatkin versiot Cubicseista, mutta niissä on sellainen ikävä ominaisuus, että yksi puikoista on paksumpi kuin muut. Valituksen olisi tietysti voinut tehdä lankakauppaan, mutta onpahan jäänyt tekemättä.


Nina-sukkalanka on puuvillan, villan ja polyamidin sekoitusta. Neulottaessa lanka pölisee ikävästi, mutta käytössä nämä ovat varmasti mukavat. Mitkään kaunottaret näistä ei tullut, mutta ihan siedettävät kuitenkin.


Päivän kirjavinkki: Halkaisukirvesmies - Elämä ja vähäisemmät teot, Roope Lipasti


Tykkäsin Roope Lipastin romaaneista Rajanaapuri ja Perunkirjoitus, mutta ehdottomasti parhaimmillaan hän on kolumnistina. Halkaisukirvesmies-teokseen on koottu Lipastin aikaisemmin lehdissä julkaisemia kolumneja, mutta mukaan on otettu myös aikaisemmin julkaisematonta materiaalia. Osan jutuista olen lukenut Kotivinkki-lehdestä, mutta nämä kolumnit kestävät kyllä useammankin  lukukerran. Jos kaipaat hauskaa ja rentouttavaa lukemista, niin suosittelen ehdottomasti tätä kirjaa.

Tänään minua ilahdutti: Lämpimän sään ansiosta söimme ensimmäistä kertaa tänä vuonna omalla terassilla. Kesäisestä säästä täytyy ottaa kaikki ilo irti!

3 kommenttia:

 1. Olet löytänyt kivoja puuvillalankoja eikä ole todellakaan hinnalla pilattu.
  Sukat näytti kivoilta, kerro ihmeessä myöhemmin jos voit että miten käytössä toimivat. Tuollaisesta langasta en ole itse sukkia tehnytkään, siksi kiinnostaa. Voisivat olla näillä keleillä käyttkelpoisemmat kuin ihan kunnon villasukat :)

  VastaaPoista
 2. Ihana kirpparilöytö. Minä tein myös sukat tuosta Lidlin langasta. Tyttäreni piti niitä ja ilmeisen mieluisat olivat. Laitoin ne pesukoneeseen, ohjeen mukaiseen pesuun, mutta silti kutistuivat ja vanuttuivat muutamaa kokoa pienemmiksi. Ole siis varovainen pesun kanssa. Tuosta huolimatta aion tehdä lopustakin langasta sukat, ehkäpä sitten pesen käsin. :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit on tuollaiset perussukatkin. Ja lämpöiset !
  Aurinkoista loppuviikkoa ♥

  VastaaPoista