sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Suunnitelmia loppiaisaattona 2014

Minulla on tällä hetkellä haikea olo.  Haikeuden aiheuttaa se, että kohta pitäisi luopua joulukuusesta.


Neulasia ei ole juurikaan varissut ja aamuisin on ollut ihana laittaa kuusenvalot palamaan. Järki kyllä sanoo, että huusholliin tulee runsaasti tilaa, kun kuusi heitetään ulos, mutta yhtä kurjalta luopuminen kuitenkin joka vuosi tuntuu.

Toisaalta tähän aikaan vuodesta on myös innokas olo. Etenkin käsityörintamalla on kiva tehdä uusia suunnitelmia ja samalla myös tilastoida edellisen vuoden tekemisiä.

Vuonna 2013 tein yhteensä 48 erilaista neule- tai virkkaustyötä. Sukkien osuus oli suurin, sillä niitä tein 17 paria. Lankaa kului yhteensä  8 188g. Lankaostoksia tuli tehtyä yhteensä 18 722g!!! Lankavaraston pienennys ei siis mennyt ihan nappiin...

Useamman päivän ajan olen miettinyt, että millaisia neuletavoitteita minulla on vuodelle 2014 ja tällaisia ajatuksia on putkahtanut mieleeni:

1) Keskeneräisiä töitä minulla on tällä hetkellä 19 kappaletta. Joka kuukausi valitsen yhden ufon ("Kuukauden ufo") ja teen sen joko valmiksi tai sitten se saa purkutuomion.

2) Käytän varastossani olevia namilankoja; Wollmeise, Noro,  Rowan Felted Tweed...

3) Yritän laittaa valmiit työt myös Ravelryyn. Jostain syystä tässä asiassa olen pahasti lipsunut viime vuoden aikana.

4) Kirpputorilta saa ostaa lankoja (mutta niiden täytyy olla kivoja). Lankakaupasta saa ostaa lankoja silloin, kun omasta varastosta ei sopivaa lankaa löydy. Jonkun yksittäisen namilangan saa ostaa, jos kovasti tekee mieli.

5) Omassa hyllyssä olevia neulekirjoja ja -lehtiä pitää käyttää tehokkaammin. Uusia ostetaan harkiten. Aina ei tarvitse ostaa kokonaista kirjaa, vaan Ravelrysta voi ostaa myös yksittäisen ohjeen.

6) Kirjoneuletta pitäisi harjoitella lisää. Ainakin yhdet lapaset aion tehdä.

7) Uuusia töitä saa aloittaa niin paljon kuin haluaa, kunhan ne tehdään varastolangoista. Samalla pitää huolehtia siitä, että ykköskohta ei unohdu eli "Kuukauden ufo".


Tonttu on nyt kirjannut kaikki tavoitteet muistiin omaan kirjaansa. Vuoden päästä nähdään, pysyinkö tavoitteissani!

Tänään minua ilahdutti: Ehdin olla jo töissä torstaina ja perjantaina. Nyt tämä kolmen päivän vapaa tuntuu taas makealta.

9 kommenttia:

 1. Minäkin koen joulun luopumisen haikeutta. On ollut tänä jouluna niin nätti kuusi ja tunnelmallinen koti. Huomenna pitää terhakoitua ja raivata joulu pois......hoh hoijaa.

  Ahkerat kädet olleet sinulla menneenä vuonna.
  Kuulosti niin houkuttelevalta nuo "namilankasi".....
  Käsityörikasta vuotta 2014 Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Minä olen juuri kuusen riisunut ja kuusi viety pois. Minä niin tykkään joulukuusesta,joten kyllä tuo sama haikeus on täälläkin. Kivoja ajatuksia sinulla lankojen suhteen. Taidan napata nuo myös minun ideakseni.

  VastaaPoista
 3. Jouluihmisestä tuntuu aina siltä, että joulu loppuu turhan lyhyeen, tiedän sen omasta kokemuksestani...mutta aina se joulu kuitenkin tulee uudelleen :) Miekin aion keskittyä enemmän kirjoneuleeseen kuin aiemmin ja neuloa ainakin kolmet kirjoneulesukat tänä vuonna.

  VastaaPoista
 4. Tuo kuukauden ufo onkin hyvä idea! Auttaisikohan se myös minua saamaan edes joitain keskeneräisiä valmiiksi...?

  VastaaPoista
 5. Ufoistani yritän minäkin päästän eroon. Liityin Novitan Neulomon Ufoton uusivuosi tempaukseen. Ensimmäinen Ufo tuli tänään puretuksi ja jos nyt ehtisin muutaman silmukan seuraavaa ufoa eteenpäin.

  VastaaPoista
 6. Erittäin hyvät lupaukset! Tein viime vuonna smash-kirjaani pitkän listan asioista, mitä haluaisin vuoden aikana tehdä ja niitä oli kyllä mukava lukea vuoden päästä. :)

  VastaaPoista
 7. Oivia lupauksia! :) Ufoissakin on mistä valita! :D Minustakin oli haikeaa purkaa ja pistää pihalle kaunis kuusi, mutta on se vaan hyvä, ettei niin iso puu oikeasti kasva olohuoneessa... Pääsee se vähäinenkin päivänvalo sisälle asti. :)

  VastaaPoista
 8. Oikein hyvää ja antoisaa tätä vuotta Sinulle.

  VastaaPoista
 9. Meille ei edes mahdu kuusta, toisaalta ihan hyvä koska sama haikeus oli lapsuudessa kun kuusi lähti. Parempi näin ja aattelin että jos joskus on isompi koti ja pihaa niin koristelen sitten vaikka sen pihapuun :)
  Mutta on siinä kyllä lankaa, minä ku luulin että mulla sängyn alla laatikot on lihavina luurankoina kaapeissa, mutta ei ole noin kovasti lähtenyt lapasesta :) Nyt tosin sain äiteeni langat myös, mutta niistä on tullut jo muutamat jämälanka sukat eli hyvällä mallilla ollaan. Ajattelin, että joka toinen työ voisi olla jämälanka, vaikka sitten pikkuset sukat, mutta saisi pois ne nöttöset.
  Ihanaa joulun jälkeistä aikaa, kyllä se taas kohta tulee :)

  VastaaPoista