sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Punainen pipo

Marraskuussa tein ensimmäisen version Kahden euron -piposta. Pipo on ohut, mutta se oli juuri sopiva leutoon alkutalveen. Nyt sain valmiiksi punaisen samasta langasta.

KAHDEN EURON PIPO
Lanka: Drops Alpaca Silk 22g
Puikot: 4mm
Ohje: Prosessineulojan blogista
Tein tämän pipon itselleni, mutta voi olla, että luovutan sen tyttärelle (joka toimii taas mallina). Jostain syystä tällainen lötkö pipo ei oikein pue minua. Tai jos totta puhutaan, niin minua ei kyllä pue minkäänlainen pipo!


Tällä hetkellä pakkasta on niin rutkasti, että pipo joutuu joka tapauksessa hyllylle odottelemaan lämpimämpiä aikoja.


Drops Alpaca Silk ei edelleenkään tuntunut kovin kivalta neulottavalta. Yksi kerä sitä olisi vielä jemmassa, joten kai sillekin pitäisi jokin kohde keksiä.


Päivän kirjavinkki: Samoilla silmillä, Peter Franzén


En ole lukenut Peter Franzénin esikoisromaania Tumman veden päällä, mutta siitä huolimatta lainasin kirjastosta tarinan jatko-osan, joka on nimeltään Samoilla silmillä. Kirja kertoo Franzénin omasta elämästä ja tässä kakkososassa hän on teini-ikäinen. Varmasti lapsuudesta kertovan ykkösosan lukeminen olisi antanut lisää perspektiiviä, mutta hyvin kirja toimi itsenäisenä romaaninakin. Peter Franzén lukee itse kirjansa ja hyvin lukeekin! Dialogeissa on paljon murretta ja se toimii ihan eri lailla kuultuna kuin luettuna. Kaiken lisäksi Franzénilla on jumalaisen pehmeä ääni!

Tänään minua ilahdutti: Vaikka kovat pakkaset välillä harmittavat, niin yksi hyvä puoli niissä on; nyt voi todellakin käyttää kaikkia paksuja neuleita ilman, että läkähtyy. Yllätyksekseni tästä Noro-puserosta on tullut ykkössuosikkini.

4 kommenttia:

  1. Kiva pipo! :) Minunkin pitäisi jossain vaiheessa lainata nuo Franzenin kirjat äänikirjoina, huomasin niiden löytyvän myös meidän kirjastosta - tai siis varaamalla saa, ei ne meidän lähikirjaston hyllystä löydy, mutta muista toimipisteistä kyllä. Äänikirjojen myötä olen tullut tutustuneeksi sellaisiinkin kirjallisuuden lajeihin, joita en välttämättä jaksaisi kirjana lukea, mutta äänikirjoja on vaan niin mukava kuunnella käsitöiden seurana. :)

    VastaaPoista
  2. Voin suositella tuota Tumman veden päällä-kirjaa, se oli kirjoitettu niin elävästi, että oikeasti tuntui olevansa keskellä Kemiä sen pienen pojan kanssa :) En ole tuota kakkososaa vielä lukenut, täytyy katsoa josko se kirjastossa olisi. Sen jälkeen täytyy kuunnella äänikirjat, niissä on varmasti taas omanlainen tunnelmansa. Mutta elokuvaa en kyllä suosittele, se oli aivan totaalinen pettymys... Tosin taisi odotuksetkin olla korkealla hyvän kirjan takia :)

    VastaaPoista
  3. Kiva lötköpipo! Minäkin neuloin lötköpipon itselleni, niitä on kiva pitää päässä. Vaikkei mulle oikeastaan mikään pipo käy:)

    VastaaPoista