sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Lankalauantai ja sukkasunnuntai

Pääsiäinen on ihana juhla; vapaata on melko ruhtinaallisesti, mutta suuria valmisteluja ja stressaamisia juhla ei aiheuta (ei ainakaan meillä). Pääsiäistunnelmaan pääsee ostamalla keltaisia kukkia, mämmiä, suklaamunia ja lankaa! Eilen vietettiin siis lankalauantaita. Siinä onkin päivä, jota muistan aina viettää! Erityisen helppoa se on, kun Susu pistää silloin kaikki puotinsa langat 20% alennukseen.


Tällaisten aarteiden kanssa tulin kaupasta ulos. Kahdesta laitimmaisesta voi tehdä sukat. Katia Bombay -lankaa ostin 5 kerää (500g), vaikka mulla ei ole vielä aavistustakaan, että mitä siitä tekisin. Väri oli vaan niin herkullinen, etten millään voinut olla sitä ostamatta. Jos jollain on hyviä vinkkejä, niin otan niitä kyllä mielelläni vastaan.

Tänään onkin sitten sukkasunnuntai ja ihme kyllä, mulla ei ollut yhtään sukkaparia keskeneräisenä. Niinpä otin eilen illalla jo varaslähdön ja aloitin perussukkaa langasta, jossa on sekä villaa että puuvillaa ja sen lisäksi se on vielä hieman joustavaakin.


Lanka vaikuttaa miellyttävältä ja virkkaamisen jälkeen neulominen tuntuu tosi kivalta. Itse asiassa ylemmässä kuvassa oleva vihreä sukkalanka on samaa lankaa. Siitä voisin tehdä pojalle sukat.

Vielä täytyy esitellä yksi hauska ostos:


Novitan uusimmassa lehdessä oli joitakin ohjeita, joissa oli käytetty näitä Minikeriä. Materiaali on 100% akryyli, mutta värit oli aika kivoja. Ja kuka voi vastustaa tollasia pieniä palleroita...? Kuva saattaa hieman valehdella, joten kerrottakoon, että jokaisessa kerässä on vain n. 10g!

Tänään minua ilahdutti: Aloitin eilen pihan haravoimisen ja näyttää ihan siltä, että tänäänkin on tulossa upea päivä, joten pihan siivous jatkuu. Haravointi on siitä ihanaa työtä, että siinä todellakin näkee työn tuloksen. Ja kyllä mä aion sitä sukkakkin jossakin välissä neuloa! Hyvää pääsiäisen jatkoa kaikille!

9 kommenttia:

 1. kyllä ootkin ostanut mukavia :)
  juu, pihalla menee suurinosa päivää ....

  VastaaPoista
 2. Kauniita lankoja, varsinkin tuo vihreä. Minulla on sukkasunnuntain sukat tulossa ihan itselle :) Ja tossut toisilla puikoilla.

  VastaaPoista
 3. Mukavia ostoksia olet tehnyt:)

  VastaaPoista
 4. Upeat ostokset ja hyvänväristä sukkaa tulossa. :)

  VastaaPoista
 5. Ihania lankoja olet ostanut.
  Minä törmäsin Lankamaailmassa ensimmäistä kertaa noihin pikkukeriin, tosin silloin en Novitan vaan jonkun muun. Noita Novitan keriä olen sen jälkeen nähnyt myös.

  VastaaPoista
 6. Ihania lankoja olet löytänyt! Kiva, että sinäkin sait vielä tuota Jawoll Magicia ;) Voiskohan tuosta Katian langasta tehdä tunikan?

  VastaaPoista
 7. Terveisiä saaresta! Mä suhtaudun haravoimiseen smalla tavalla kun sä. Kolme päivää haravan varressa on saanut näkyvää jälkeä mut iltaisin olen niin väsynyt etten ole neulonut yhtään!

  VastaaPoista
 8. Ihania lankoja olet ostanut,Tein tuosta vihreästä sukat ja punaista oottelen vielä ja lanka on miellyttävää neuloa.Terv.tupu

  VastaaPoista