lauantai 19. helmikuuta 2011

Lankoja poimimassa

Minua on pitkään kutkuttanut Sanna Vatasen kirjassa oleva Räsymattotunika.


Siksi otinkin eräänä päivänä korin käteeni ja lähdin poimimaan sopivia langanjämiä. Yritin etsiä villalankoja, joiden neuletiheys on n. 22s/10cm ja tällaisen saaliin sain.


Tämän määrän pitäisikin riittää tunikaan. Oli mielenkiintoista kaivella laatikoita ja nyt on hauska ruveta miettimään, että missä järjestyksessä rupean näitä neulomaan. Ihan vielä en ehdi aloittamaan tunikaa, mutta sitten kun oikea hetki koittaa, niin on kiva, kun kaikki tarvittava on valmiina korissa.

Sukkablokkerit herättivät kovasti kysymyksiä edellisessä postauksessa. Yritin vastailla kysymyksiin kommenttiosiossa. Tässä blokkerit ovat jälleen tositoimessa.

PERUSSUKAT
Lanka: Zeldan värjäämä Nalle aloevera 79g
Puikot: 2.75mm
Voitin tämän ihanan langan Taigalla-blogista jokin aika sitten. Lanka oli kaunis vyyhtinä, mutta tällä kertaa se on kaunista myös valmiissa neuleessa. Joskus nimittäin käy niin, että kaunis lanka onkin suorastaan rumaa neulottuna. Tässä vielä lähikuva sukista.


Tänään minua ilahdutti: Pääsin eilen katsomaan lukiolaisten upeaa tanssiesitystä. Tyttöjen puvut olivat kauniita ja pojat olivat komeita. Erityisen ihanaa se oli siksi, että oma poikakin oli tanssimassa. Ilahduttavaa on sekin, että hiihtoloma alkoi!

7 kommenttia:

 1. voih... tuostahan tulee upea mekko ....
  ja varmasti mielenkiintoinen työ:)

  VastaaPoista
 2. Varmaan noista langoista tulee kaunis "räsymatto" mekko/tunika.

  VastaaPoista
 3. Tosi jännä nähdä, millainen räsymattotunikastasi tulee :)

  VastaaPoista
 4. Miutakin on jo pitkään kutkutellut tuon sama mekkomalli, mutta eipä ole vielä edennyt puikoille asti :P omani meinasin tikutella vironvillasta.

  VastaaPoista
 5. Ihanan väristä lankaa sukissa.

  VastaaPoista
 6. Tulipas niistä kauniit, mukavan iloiset!

  Minäkin jään jännityksellä odottamaan millainen tunikasta tulee ja voih - taas kasvoi tehtävien jono.

  VastaaPoista