tiistai 28. joulukuuta 2010

Raitoja

Ennen joulua minulla oli vielä haaveena, että saisin valmiiksi edes yhden neulelahjan, mutta haaveeksi se sitten jäi. Viime päivinä olen saanut viimeisteltyä kahdet raitasukat, jotka voin antaa jollekin vaikka ensi jouluna. Naisten sukkien väristä tykkään tosin niin paljon, että voi olla, että ne löytyvät kohta omista jaloista.Lankana on kummassakin Novitan 7Veljestä-lanka. Välillä on kyllä superrentouttavaa tehdä sukkia paksusta langasta, koska valmista tulee suhteellisen nopeasti. Jostain kumman syystä teen todella harvoin miesten sukkia. Syynä on luultavasti se, että ns. tyttöjen värit houkuttelevat minua niin paljon enemmän. Toisena syynä taitaa olla perheen miesväki, joka on ihan tyytyväinen muutamaan sukkapariin. Itse kun olen sitä mieltä, että ihmisellä pitää olla kaiken värisiä ja kokoisia sukkia.

Tänään minua ilahdutti: Herätyskello kyllä herätti minut aamulla, mutta mihinkään ei ollut onneksi kiire. Koirakin vaan venytteli itseään ja oli sitä mieltä, että aamulenkille ehtii vähän myöhemminkin!

3 kommenttia:

  1. Komeita sukkia!

    Minäkin olen huomannut tuon miesten ja naisten eron villasukkien käytössä. Itsehän pidän villasukkia kesät talvet sisällä ja ulkona, niitä täytyy olla niin paljon, että aina löytyy yhteensopivat vaatteen kuin vaatteen kanssa. Ja yösukat erikseen, niitäkin pitää olla yhteensopivia eri yöasujen kanssa. ;) Joskus pidän varsinkin öisin kaksiakin sukkia päällekkäin. Kun taas miehellä on yksi pussi, jossa on jotain hänen mummonsa 20-25 vuotta sitten kutomia sukkia + kahdet mun tekemät. Mies kaivaa alkutalvesta sieltä pussista yhdet sukat, joita hän pitää koko talven, ja silloinkin vain tosi kovilla pakkasilla sisäsukkina, useimmiten näkyvät kuitenkin lojuvan lattialla. ;) Eli eivät edes sotkeudu. Seuraavana talvena saattaa pussista käteen osua jotkut toiset sukat, ja tosiaan ne vanhat mummon kutomat on edelleen ihan käyttökelpoisia, kun mies käyttää niitä niin vähän. Vaikka eipä ne minunkaan sukkani ehdi hirveän paljon kulua, kun ehdin käyttää yksiä sukkia kerran vuodessa, niitä kun löytyy jokunen pari kaapista. ;)

    VastaaPoista
  2. Tosi kivoja raitasukkia !
    Oikein hyvää ja ahkeraa Uutta vuotta Sinulle !

    VastaaPoista