maanantai 1. huhtikuuta 2024

Hehkutakki

HEHKUTAKKI
Lanka: Novita Hehku 317g
Puikot: 5 ja 6mm
Ohje: Neuletakki by Leeni Hoimela (Suuri Käsityö 8/2023)

Novitan syksyllä markkinoille tuoma Hehku-lanka houkutteli kovasti, sillä se ei sisällä lainkaan tekokuituja (60% mohair, 40% villa). Mietin pitkään, minkä mallin valitsen ja lopulta päädyin Leeni Hoimelan suunnittelemaan neuletakkiin, joka löytyi Suuri Käsityö -lehdestä.

Ohjeessa oli vain kolme kokoa ja valitsin niistä isoimman. Aika reilun kokoinenhan tästä tuli, mutta toisaalta se on ihan hyväkin, sillä nyt tätä voi pitää ulkonakin takin korvikkeena.

Nappilistoista ja napinlävistä tuli todella siistit. Napit kävin ennen joulua ostamassa kovalla kiireellä, sillä halusin saada neuletakin jouluksi käyttöön. Nappien ompelu ei kuitenkaan maistunut ja lopulta sain ne ommeltua maaliskuun loppupuolella!

Tänään minua ilahdutti: Istuin ensimmäisen kerran parvekkeella neulomassa tänä vuonna. Mittari näytti varjossa 16 astetta, joten tarkenin olla ulkona tunnin verran.


6 kommenttia:

 1. Ihana ja väri on todella pirtsakka. Nopsaan sinulta näitä neuleita syntyy.
  Ihanaa kun on kevät. Pitää vaan muistaa pukeutua hyvin kun menee elos neulomaan. Meillä oli kuusi astetta lämmintä, ja kun aurinko paistoi viimeviikolla, otin villahuovan ympärilleni. Hanki hohkaa kylmää ja kevättuulet ovat kylmiä vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekeneulonnat loppuivat kuin seinään, sillä täällä on taas talvi!

   Poista
 2. Olen katsellut kyseistä ohjetta. Hieno tuli. Takki on varmasti aika lämmin, kun on mohairia ja villaa. Sopii varmaan hyvin ulkoiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä on tosiaan todella lämmin, joten sisällä voi tulla hiki.

   Poista
 3. Hieno villatakki. Juuri tuo punainen on punaisista se, josta pidän.

  VastaaPoista