keskiviikko 3. toukokuuta 2023

Usva-neulepusero

 

USVA
Lanka: Ruukin Kehräämö Surialpakka 176g
Puikot: 4.5mm
Ohje: Usva (Ruukin Kehräämö)
 

Maaliskuussa kävin Mathildedalissa Ruukin Kehräämössä. Ihastuin kovasti valkoiseen 100% surialpakkalankaan. Ostin sitä kaksi vyyhtiä. Kaupan päälle sain Usva-neulepuseron ohjeen.

Rupesin aika pian neulomispuuhiin, mutta alku ei sujunut ongelmitta. Pusero neulotaan alhaalta ylöspäin ja en heti tajunnut, että minun puserostani oli tulossa aivan liian iso. Ei auttanut muu kuin purkaa ja täytyy sanoa, että pörröisen langan purkaminen ei suju kovin hyvin!

Toisella neulomiskeralla valitsin pienemmät puikot ja pienemmän koon. Itse asiassa päädyin S-koon silmukkamäärään vaikka tavoitteena oli L-kokoinen pusero.

Ennen kuin kastelin puseron, niin olin ihan varma, että pusero on täydellinen katastrofi. Loppujen lopuksi tästä tuli kuitenkin puseron näköinen, mutta minulle se on aavistuksen liian pieni. Tyttärelle (joka toimii tässä mallina) se olisi sopivan kokoinen, mutta hän ei sitä halunnut. Kaipa minun sitten täytyy pitää se itselläni.


Lanka on ihanan pehmeän tuntuinen iholla. Harmi vaan, että tästä lähtee kauheasti karvoja!


Tänään minua ilahdutti: Kiva, kun vapunpäivän ansiosta on taas nelipäiväinen työviikko. 

4 kommenttia:

 1. Pusero on kaunis ja harmi vaan, että tuli lopulta vähän liian pieni. Koko on kyllä haaste ja olen monen podcastaajankin kuullut puhuvan paitojensa lopputuloksista, jotka saattavat olla liian suuria tai liian pieniä. En ole itse vielä uskaltanut kokeilla, mutta ehkä joskus sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kuinka mittailee tiheyttä, niin koko on aina pieni yllätys. Onneksi tämä Usva-pusero taitaa sittenkin tulla käyttöön. Pidin sitä eilen illalla päälläni, eikä se enää tuntunutkaan liian pieneltä.

   Poista
 2. Oi oi miten ihanan pehmeä ja kaunis neule. Neule kyllä venyy käytössä. Kannattaa todellakin pestä käsin hyvän huuhteluaineen kanssa.

  VastaaPoista