perjantai 7. huhtikuuta 2023

Lisää sukkia

KAKSOSET
Lanka: Novita Kaksoset 86g (876 alppiruusu)
Puikot: 3mm

Novitan Kaksoset-langasta olen tehnyt sukat aikaisemminkin ja ne ovat pysyneet todella hyvässä kunnossa. Niinpä en harkinnut hetkeäkään, kun löysin Cittarista kyseistä lankaa todella edulliseen hintaan. Värityskin on tosi kiva näissä sukissa. 

ARCO-SUKAT
Lanka: Gründl Hot Socks Arco 95g
Puikot: 2.73mm

Mieheni sanoo usein, että hän haluaa ohuet sukat. Minä olen koko ajan kuvitellut, että hän tarkoittaa fingering-vahvuisia sukkia. Nyt kun olen neulonut hänelle sukkia, jotka ovat suurin piirtein Novita Nallen vahvuisia, niin hän toteaa tyytyväisenä, että onpa mukavan ohuet sukat. Ja näin hän sanoo jopa Seiskaveikasta neulotuista sukista! 

Kovin on suhteellista siis sukkalangan paksuus. Vähitellen olen ymmärtänyt, että paksuilla sukilla hän tarkoittaa oman äitinsä neulomia todella jäykkiä saapassukkia. Minullehan tämä tieto on helpotus, sillä minun ei tarvitse neuloa hänelle kaikkein ohuimmilla langoilla. 
 


Tänään minua ilahdutti: Instagramissa Urpolan Tila kaipasi nimiehdotuksia langoilleen. Minä keksin nimen Hali heidän hahtuvalangalleen. Ohuempi versio langasta sai nimen Pikku Hali. Kiitokseksi sain vyyhdin kumpaakin lankaa.

5 kommenttia:

 1. Onnittelut nimikisan voitosta. Hyvät ja kuvaavat nimet keksitkin.
  Ei-käsityöihmiset, miehet tai naiset eivät välttämättä ymmärrä, että langoilla on eroja, niin kuin vesillä tai viineillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näinhän se, ettei jokainen ole paneutunut lankojen ihmeelliseen maailmaan.

   Poista
 2. Kivat nimet keksit ja kuvaava tuommoiselle pehmolangalle.
  Ihanaa Pääsiäisen Aikaa Sinulle.

  VastaaPoista
 3. Kiva nimi sukkalangalle. Tuo että sama sana tarkoittaa ihan muuta toiselle, on meillä usein ollut arkipäivää eri asioissa. Minä länsisuomalaisena en aina ymmärrä eteläsavolaista ja toisin päin. Jkv ollaan totuttu lähes 50 vuoden aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se hyvä, että olemme erilaisia. Näin tulee opittua uutta koko ajan.

   Poista