maanantai 20. syyskuuta 2021

Unelmien talvineuleet

 

UNELMIEN TALVINEULEET
Pirjo Iivonen
Moreeni, Otava
Arvostelukappale

Ensimmäinen huomioni Pirjo Iivosen uusimmasta neulekirjasta Unelmien talvineuleet on, että kirjan kansi on raikkaan tyylikäs. Nimensä mukaisesti kirja sisältää 17 talvista ohjetta.


Kirjan malleista hämmentävän moni on poncho. Laskujeni mukaan niitä on viisi ja sen lisäksi malleista löytyy ponchomainen neulepaita, ponchomainen villatakki ja jopa huiveja käytetään pochomaisesti! Eli jos olet poncho-ihminen, niin tämä on juuri sinulle sopiva kirja. 

Hämärän hyssy

Hämärän hyssy -niminen poncho on saanut innoituksensa islantilaisneuleista. Ehkäpä tämä voisikin olla vaihtoehto niille, jotka ovat jo kyllästyneet neulomaan villapaitoja.

Jäävirta

Kuuropilvi

Jäävirta ja Kuuropilvi ovat huiveja, jotka vievät ajatukset jollekin toiselle vuosisadalle; aikaan jolloin ei ollut takkeja, vaan silloin kääriydyttiin paksuihin villahuiveihin.

Metsänhenki

Aamunkajo

Yllä olevista neuleista tulee väkisinkin mieleen Punahilkka-satu. Hauskoja neuleita, mutta missä näitä voisi käyttää?


Lumikukka

Tuulenvire

Lumikukka ja Tuulenvire ovat huiveja, jotka saatan jossakin vaiheessa neuloa.

Kuusenkerkkä

Ehkäpä kirjan kaunein neule on Kuusenkerkkä-niminen kirjoneulepusero, joka on saanut inspiraationsa keväällä kukkivista pihakuusista.

Kannen raikas ulkoasu antoi ehkä hieman väärän signaalin kirjan sisällöstä. Aika moni ohjeista tuntui nimittäin hieman vanhanaikaiselta. Ehkäpä olen kuitenkin väärässä tässä asiassa ja Iivonen onkin aikaansa edellä ja kohta meillä on taas suuri ponchohuuma odottamassa!

Tänään minua ilahdutti: Luonto on tällä hetkellä uskomattoman kaunis ja siksi on koko ajan kuljettava kamera kourassa. Tässä muutama kuva tältä päivältä.


6 kommenttia:

 1. Minä taas niin odotan kirjaa, olen pitänyt Iivosen selkeistä ohjeista joita tällainen tumpelokin osaa tehdä. Minusta tuo kansi juurikin lupaa talvisia ponchoja, mutta nythän tämä tuli todistettua. Omaa kappalettani odotan vielä kauppaan, että pääsen fiilistelemään. Ihanaa kun osaavat ihmiset jakavat osaamistaan meille muillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinulle löytyy mieluisaa neulottavaa tästä kirjasta. Kyllä minäkin varmasti jotakin siitä neulon.

   Poista
 2. Olen kyllä iloinen, että ehdin ostaa tämän kirjan ennen kuin törmäsin tähän blogiin, sillä kirjoituksen perusteella olisin saanut täysin erilaisen käsityksen kirjasta mitä se todellisuudessa on ja olisin ehkä jättänyt ostamatta. Myös 13, 16 ja 21 vuotiaat tyttäreni ovat aivan hurmaantuneita malleista ja vanhin, muotialalla opiskeleva, tyttöni oli vaikuttunut mallien trendikkyydestä.
  Toinen asia mikä on sekä omasta että tyttöjen puolesta aivan loistavaa on kirjan hyväntekeväisyysnäkökulma, joka koskettaa meitä kaikkia. Äitinä minulle tulee nyt todella paljon neulottavaa, sillä tytöt haluavat, että oma harrastukseni voi myös tuoda iloa muillekin kuin meidän omalle perheelle.
  Tytöt ehdottivatkin, että jos sinä blogia kirjoittavana et tykkää tästä tai jostain muusta kirjasta, niin eikö sinunkin silloin kannattaisi vaikka lahjoittaa se jollekin sellaiselle joka sitä tarvitsee. Silloin myös sinä voisit osaltasi tehdä hyvää.
  T. Niina, Kiia, Karo ja Krista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä kommentista. Ihan mahtavaa, että keskustelua syntyy!
   Kirja-arvio on aina hyvin subjektiivinen. Yritän kuitenkin aina löytää arvioitavista kirjoista hyviä ja huonoja puolia. Blogin lukija saa tottakai olla eri mieltä! Tärkeintä varmasti on, että kirjoja nostetaan esille ja jokainen voi sitten päättää, että onko kiinnostunut kyseisestä kirjasta.
   Kuten kirjoitinkin, niin itsekin aion kyllä tästä kirjasta vielä neuloa, joten en ainakaan ihan vielä lahjoita sitä eteenpäin.
   Mukavia neulehetkiä sinulle ja tyttärillesi!

   Poista
 3. Rakastan ponchoja! Ne ovat todella monikäyttöisiä vaatteita, kun ilmat alkavat viiletä. Alle voi pukea sään mukaan villapaidan hupparin tai mitä vain.
  Poncho on myös loistava raskausajan vaate.
  Täytyykin hankkia tuo kirja, kivoja malleja näyttää olevan.

  VastaaPoista