keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Eri-paita

ERI
Lanka: Rondo Marimba 424g
Puikot: 3.25 ja 3.5mm
Ohje: Eri by Isabell Kraemer (Laine Magazine, Issue 4)

Isabell Kraemerin ohjeet ovat melko klassisia ja siksi kai minä niihin aina ihastunkin. Laineessa vuonna 2018 ilmestynyt Eri-paita kiinnitti heti huomioni, mutta vasta nyt sain sen neulottua.

Aloitin neulomisen viime kesänä heinäkuussa ja pääsinkin hyvään alkuun. Sitten tuli muita neuleita väliin ja helmikuussa otin sen uudelleen käsittelyyn. Onneksi pääsin melko hyvin jyvälle siitä, mitä oli tarkoitus tehdä. Joskushan käy niin, että pitkän tauon jälkeen ei millään tahdo muistaa, mitä oli tarkoitus tehdä. 


Puserosta tuli ihana! Se on mitoitukseltaan melko väljä ja juuri sellainenhan pusero on käytössä kaikkein mukavin. Langaksi valitsin Rondo Marimban, jonka olen ostanut kirpputorilta vuonna 2008.


Langan on valmistanut Hyvilla Oy ja kun hieman googletin, niin sain tietää, että kyseinen tehdas on lopettanut toimintansa vuonna 1981. Toisin sanoen tällä langalla on ikää vähintään 40 vuotta!!! 


Lanka on iästään huolimatta ihan priimakunnossa ja mikä parasta; minulla on sitä vielä lähes puoli kiloa jäljellä, joten saan tehtyä vielä vaikkapa villatakin.

Tänään minua ilahdutti: En ostanut helmikuussa yhtään lankaa. Se on minun tapauksessani jo suoranainen ihme. Jostain kumman syystä minua kiinnostaa vain oman lankavarastoni langat. Syynä tähän saattaa olla se, että minulla on nyt hieno lankahylly langoilleni:


6 kommenttia:

 1. Hieno pusero ja väri. Muistan tuon Marimba-langan. Oli hyvää lankaa. Neuloin siitä paljon 70-luvulla. Tein yhtenä jouluna miehelle kirjoneuleliivin; beige-pohja ja vihreät ja ruskeat kuviot. Olisi ihan muodikas nytkin kuvioiltaan paitsi mitoitukseltaan. Silloin vaatteet oli aika pieni kittanoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse en ole aiemmin Marimbasta mitään neulonut, mutta aika moni kommentoi Instagramin puolella, että Marimba on laadukasta lankaa.

   Poista
 2. Kaunis paita ja ohhoh, ihan retrolankaa siis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo. tätä lankaa voi todellakin kutsua retroksi!

   Poista
 3. Voi että minä sitten rakastan vihreää ja onpas kauniin mallinen paita. Kauniit palmikot.

  VastaaPoista