maanantai 14. lokakuuta 2019

KLOMPELOMPE Talvilapset

KLOMPELOMPE
Talvilapset
Hanne Andreassen Hjelmås ja Torunn Steinsland
Gummerus
Arvostelukappale
Neljäs suomennettu Klompelompe-kirja on nimeltään Talvilapset. Nimi kertookin kaiken olennaisen; ohjeet on pääosin suunniteltu lapsille (0-10v) ja nimenomaan talvikäyttöön. Vaikka ohjeita on runsaasti (40), niin kirja on kooltaan pienempi kuin aiemmat kirjat.


Myssyohjeita kirjassa on paljon, sillä tekijät nauttivat erityisesti niiden tekemisestä. Ohjeet on luokiteltu tuttuun tapaan asteikolla 1-3, joten jokaisen on helppo valita taidoilleen sopiva ohje.Klompelompe-kirjaa selatessa hymy nousee väkisinkin huulille. Ohjeet ovat kauniita, lapset suloisia ja kuvat tunnelmallisia. Ihanimman ohjeen valinta on vaikea, mutta aina uudelleen ja uudelleen silmäni osuvat Dottie-kaurispaitaan.

Tosin ei Julie-poolopaitakaan jää kauaksi taakse.


Dinosaurushaalarikin voisi olla monen pikkuihmisen suosikki.


Aikuisiakaan ei ole kokonaan unohdettu tässä kirjassa.Myös nukeille on muutama ohje.


Klompelompen Talvilapset on yksinkertaisesti ihastuttava kirja! Se on myös hyvä esimerkki neulekirjasta, jossa on tunnelmalliset kuvat, mutta sen lisäksi ne ovat niin selkeitä, että neuloja pystyy kuvasta katsomaan, jos ohjeessa jokin kohta on epäselvä.


Tänään minua ilahdutti: Tänään on syysloman ensimmäinen päivä. Vettä sataa, mutta se ei juurikaan haittaa. Saanpahan hyvällä omallatunnolla olla sisällä ja neuloa.

2 kommenttia:

  1. Minulla on parhaillaan tämä kirja lainassa ja jostain syystä luen nimen joka kerta talviLAPASET :D.Kauniita kuvia ja muutamia ohjeita, jotka aion ottaa to do-listalle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin meinaa mennä sekaisin lapset ja lapaset!

      Poista