keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Jämälankasukat

JÄMÄLANKASUKAT
Pirjo Iivonen
Moreeni (Otava)
Arvostelukappale
Pirjo Iivoselta on ilmestynyt aikaisemmin kolme neulekirjaa; Unelmien silmukat, Unelmien huivit ja Unelmien neuleasusteet. Jämälankasukat on hieman harhaanjohtava nimitys tälle uusimmalle kirjalle. Kyseessä ei todellakaan ole kirja, josta löytyy riemunkirjavia eriparisia raitasukkia, vaan kaikki ohjeet ovat tarkkaan harkittuja värityksiä myöten. Toki jämälankoja voi käyttää näinkin, mutta itse olin hieman pettynyt. Ehkäpä kirjalle olisi pitänyt antaa jokin toinen nimi.

Ohjeita kirjassa on 20 ja seuraavissa kuvissa näet kaikki mallit.Osa ohjeista on suunniteltu juuri tietyn vahvuiselle langalle, mutta monissa malleissa on kerrottu silmukkamäärät niin ohuelle, keskipaksulle kuin paksullekin langalle.

VILLIRUUSU
Oma suosikkini ohjeista on Villiruusu. Tosin näillä väreillä ruusukuvio ei tule kovin hyvin esille.

HÄIVÄHDYS PURPPURAA
HILJAISUUS
Myös yllä olevat mallit ovat todella kauniita. Tosin ei näistäkään heti tule mieleen, että kyseessä on jämälankasukat!

VALONPISAROITA
Valonpisaroita-sukissa on kiva jämälankaidea. Ensin neulotaan yksiväriset perussukat ja sen jälkeen varteen virkataan pintakuviointi.

Tänään minua ilahdutti: Lauantaina osallistun lankakauppa Ilon järjestämään Knitmare Festiin. Luvassa on hyvää seuraa ja ihania lankoja!

2 kommenttia:

  1. Minä taas tykkäsin tästä kirjasta juuri siksi, että siinä ei ole niitä riemunkirjavia eripari raitasukkia. Minä haluan tehdä myös jämälangoistani harkittuja kokonaisuuksia, joista ei heti arvaa, että ne on tehty jämälangoista ja siihen tämä kirja antoi paljon ideoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Ehkäpä minunkin pitää ruveta katselemaan jämälankoja tästä näkökulmasta.

      Poista