maanantai 10. kesäkuuta 2019

Satumaiset silmukat

SATUMAISET SILMUKAT
Niina Laitinen
Moreeni, Otava
(Arvostelukappale)
Niina Laitisen toisen sukkakirjan ilmestymisestä on jo jonkin verran aikaa, mutta valitettavasti vasta nyt ehdin tutkimaan sitä hieman tarkemmin. Laitisen ensimmäinen sukkakirja Villasukkien vuosi oli suuri myyntimenestys ja oletan, että tämä uudempikin on ollut hyvin suosittu.


Kirja on jaettu kolmeen osioon. Ensimmäinen osio on nimeltään Tarina meistä ja sieltä valitsin suosikeiksini seuraavat mallit.

Jotain niin oikeaa
Samaa mallikuviota on käytetty myös lapasohjeessa.

Jotain niin oikeaa
Mielestäni tällainen sukka/lapas-setti on kiva idea. Valitettavasti lapaset tosin näyttävät kuvissa melko leveiltä. En tiedä, että onko asia todellakin näin vai ovatko mallin kädet vain niin pienet.

Sydän laulava
Sydänkuvio on kaunis ja näissä on käytetty ohutta Roosa nauha -lankaa, jota minunkin varastoistani löytyy useampi vyyhti.

Toinen osio on saanut nimekseen Eläinten valtakunta.

Ylpeys ja ennakkoluulo
Ylpeys ja ennakkoluulo -polvisukat ovat uskomattoman kauniit, ehkäpä kauneimmat näkemäni   sukat. Tuskin niitä kuitenkaan koskaan neulon, sillä minun ei tulisi käytettyä näin pitkiä sukkia.
Satakieli
Sen sijaan Louhittaren Luolan Väinämöisestä neulotut Satakieli-sukat pääsevät jossain vaiheessa puikoilleni. Tämä malli on valittu myös kirjan kansikuvaksi.

Viimeisen osion nimi on Maailman ympäri ja sieltä löysin kolme suosikkia.

Kallaveet
Kallaveet
Valtameret
Satumaa
Todennäköisesti toteutan ensimmäisenä Satumaa-sukat. Niissä on kaikki elementit kohdillaan, nimeä myöten!

Tänään minua ilahdutti: 


Kävin synttärilahjaksi saaduilla rahoilla ostamassa tarjottimen ja teekupin. Tämä vaaleanpunainen Marimekon kuosi on viehättänyt minua jo pitkään.

1 kommentti:

  1. Kiitos kirjan esittelystä, olen selaillut, mutta en vielä hankkinut. Kirjassa on kauniita malleja, joten ehkä lainaan kirjastosta.. :)
    Ja myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut (kaunis tarjotisn ja teekuppi!) sekä kaunista kesäviikon jatkoa!

    VastaaPoista