keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Tukholman käsityömessut

Syfestivalen-käsityömessuja järjestetään eri puolilla Ruotsia. Vuoden ensimmäiset messut olivat viime viikonloppuna Tukholmassa. Huhtikuussa on vuorossa Malmö, elokuussa Göteborg ja lolakuussa Umeå ja Tukholma (Tukholmassa on vuodessa siis kahdet messut).Tampereen messuihin verrattuna nämä messut ovat aika pienet. Tampereellahan halleja on kolme, mutta täällä kaikki näytteilleasettajat ovat yhdessä hallissa. Itse asiassa tällaiset pienemmät messut ovat oikeastaan inhimillisemmät. Katsottavaa oli täälläkin runsaasti ja aikaa messuilluun kului n. neljä tunti (tähän sisältyi kahvittelu).Ullcentrumin osastolla oli tällaisia ihania säkkejä. Tuli ihan jouluaatto mieleen! Samalla osastolla oli ihastuttava lammashuivi:


En päässyt monta metriä eteenpäin, kun kohdalle osui koju, jossa myytiin virolaisia puuesineitä. En saanut silmiäni irti tästä taidokkaasta pannunalusesta, joten pitihän se tietenkin ostaa.


Ja melkein kiljuin ääneen, kun näin nämä lampaat!


Näihin on käytetty aitoa lampaan karvaa. Tuoli olisi ollut kiva, mutta sen kuljettaminen ei oikein houkutellut, joten päädyin tällaiseen hieman pienempään versioon.


Erona Suomen messuihin sanoisin, että Tukholmassa oli valmiiden esineiden sijaan enemmän tarjolla materiaaleja. Messujen nimestä (Syfestivalen, sy = ommella) voi jo päätellä, että siellä on paljon ompeluun liittyviä juttuja. Itseäni eivät kankaat ja ompelukoneet kiinnostaneet, mutta onneksi siellä oli myös runsaasti lankaa.Suuri trendi näytti olevan, että tarjolla oli paketteja, jossa on valmiina ohje, langat ja mahdollisesti myös puikot. Tosi houkuttelevia tuollaiset tarvikepaketit kyllä ovatkin. Yllä olevassa kuvassa näet, millaisen villapaidan tyttäreni aikoo neuloa. Olin todella iloinen, kun hänkin halusi jotakin itselleen. Itse asiassa hän innostui neulomisesta taas uudelleen ja hän kaivoi heti messujen jälkeen esille palmikkopaidan, joka on ollut "telakalla" jo useamman kuukauden.


Myös latvialaisia lapaspaketteja oli tarjolla.Suurin ruuhka taisi olla JennyPennyn osastolla. Enkä kyllä ihmettele asiaa! Näytillä oli aivan uskomattoman upeita kirjoneuleita ja kauniita lankoja. Itse asiassa joulukuussa esittelin Jennyn suomennetun neulekirjan.


Suuren ihmismäärän takia en pystynyt kunnolla keskittymään Jennyn värjäämiin lankoihin, mutta aikamoisia herkkuja onnistuin kuitenkin hankkimaan. Ruotsin kruunun kurssi on tällä hetkellä heikko, joten nämä ihanuudet maksoivat vain noin 16.70e/vyyhti.


Ostin myös huivipaketin, jossa oli kolme vyyhtiä lankaa ja ohje.


Sukkalankkuja on ollut muutaman vuoden tarjolla. Itse olen suhtautunut niihin hyvin epäilevästi; kuka haluaa neuloa puretusta kiharaisesta langasta. No, ilmeiseti minä haluan, sillä nämä kaksi Rät & Avigin lankkua tuli ostettua.

Kaiken kaikkiaan Syfestivalen-messut olivat oikein positiivinen kokemus. Jos kiinnostuit, niin seuraavan kerran messut järjestetään siis Tukholmassa lokakuussa.

Tänään minua ilahdutti: Ystävänpäivästä on kulunut jo muutama päivä, mutta aina vaan minua ilahduttaa lahja, jonka sain mieheltäni. Hän on vuosien mittaan oppinut tietämään, mistä minä pidän!


Ilahduin myös suuresti kortista, jonka sain ystävältäni.

3 kommenttia:

 1. Mukava messupostaus. :) Kaikkea kivaa löysitte!

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoiselta vaikuttavat messut! Itse odotan Helsingin käsityömessuja kun en isommilla messuilla ole koskaan käynyt.
  Ihania lankoja lähti mukaasi!

  VastaaPoista
 3. Vau,kylläpä näyttää ihanalle:).Kävin syksyllä Kuopion Kädentaitomessuilla ja nyt voisi jo keksiä jonkun uudet messuretken;)

  VastaaPoista