sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Vähän messuilua ja uusia hankintoja

Tämän syksyn messukausi on nyt minunkin osaltani avattu. Kävin nimittäin lauantaina Turun kirjamessuilla.


Aika kummallista, mutta en ostanut yhtään kirjaa tällä kertaa! Kuvassa olevan kirjan sai jokainen kävijä lahjaksi lauantaina. Ei Turun messuissa sinänsä mitään vikaa ole, mutta jotenkin vaan Helsingin messut tuntuvat niin paljon monipuolisemmilta.


Kirjojen sijaan löysin Maarit Ailion ihania neuleaiheisia postikortteja.

Jos ei kirjahyllyni saanut täytettä messuilta, niin lankahyllyn laita on toisin!


Nykyään en osta kovin paljon Novitan lankoja. Välillä kuitenkin tulee vastaan sellaisia houkutuksia, ettei niistä oikein voi kieltäytyä. Sellainen oli tällä kertaa Elegia, josta aion tehdä huiveja.


Lankakauppa ILO Yarns:iin oli tullut kahta uutta Louhittaren Luolan lankaa; Luonnotar ja Kytöläinen II. Piti niistäkin hankkia maistiaiset.


Ja sitten vielä Petrichor Yarnsilla oli päivitys. Ostin kaksi vyyhtiä merino/cashmere/nylon -lankaa. Aika namin värisiä vyyhtejä!

Valmistuneita töitä ei ole syntynyt ihan toivottuun tahtiin, mutta yhdet sukat sain sentään valmiiksi.

SOCKI-SUKAT
Lanka: Adlibris Socki 94g
Puikot: 3.5mm
Adlibriksessa oli keväällä ihan poskettoman hyviä lankatarjouksia. Esimerkiksi tämä Socki-lanka maksoi alle 2e/100g. Paksuudeltaan se vastaa Seitsemän Veljestä.


Ainakin neulottaessa lanka tuntui ihan laadukkaalta. Tykkään myös kovasti sinivihreästä värityksestä. (Meadow Creek). Yksi kerä riitti hyvin n. 39-40 kokoisiin sukkiin. Varren korkeus on n. 13cm.

Tänään minua ilahdutti: Blogikoira! Tuntuu, että koiruli muuttuu päivä päivältä rakkaammaksi.2 kommenttia:

  1. Kauniita lankoja olet ostanut! Mäkin tilasin tota Socki-lankaa keväällä, mutta mun eka kokemus neulomisesta ei ollut kovin mukava. Mutta toki voi olla, että siihen vaikutti tossun malli tai ehkä lanka oli värjätessä tullut karheammaksi. (Tilasin siis valkoista lankaa, jonka värjäsin itse.) Tai sitten puikot oli liian pienet ja siksi tuntui että kanka kinnasi. Periksi en kuitenkaan meinaa antaa, vaan kokeilla pian uudestaan. Mukava sitten nähdä, millainen on käytössä. Ainakin nuo ekat ovat pysyneet hyvinä tähän asti, katsotaan sitten miten pidemmässä juoksussa. Jos tuntuu hyvältä, niin sitä voisi kyllä tilata sitten lisääkin.

    VastaaPoista
  2. Tuosta Elegiasta tulee varmasti kauniita huiveja. Minäkin katselin sitä juuri kaupassa.

    VastaaPoista