sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Golden Hour

Suvi Simola on yksi suosikkisuunnittelijoistani. Hänen tyylinsä on elegantin yksinkertaista, mutta kuitenkin ohjeissa on jokin juju. Viime vuoden syyskuussa sain valmiiksi Vammus-neuleen ja nyt on esittelyvuorossa Golden Hour.

GOLDEN HOUR
Lanka: Drops Baby Merino 356g
Puikot: 4mm
Ohje: Golden Hour by Suvi Simola 
Kun aloittelin tätä neuletta lähes kaksi vuotta sitten, muistan kuinka ihastunut olin Dropsin Baby Merino -lankaan. Ihmettelin, miten näinkin halpa lanka voi tuntua niin ylelliseltä. Nyt kun olen pitänyt neuletta päälläni muutaman kerran, olen edelleen samaa mieltä. Jos Dropsilla on taas toukokuussa villalankojen supersale, niin aion hankkia lisää Baby Merinoa. Riittoisaakin se on, sillä tähänkin puseroon kului vain 356 grammaa.
Pusero on muuten tehty aivan ohjeen mukaan, mutta hihoihin en enää jaksanut neuloa tuota siksak-kuvioneuletta, jota on edessä alhaalla. Hihojen neulominen on tarpeeksi tuskallista ilman ylimääräisiä  krumeluureja. Hihoista puheen ollen; kerrankin hihat ovat tarpeeksi pitkät. Muutenkin neuleen mitoitus on kohdillaan. Sen tietää siitä, kun puseroa ei tarvitse nykiä mihinkään suuntaan. Riittää kun puseron pukee päälleen ja se tuntuu heti hyvältä.Olen enemmän kuin tyytyväinen Golden Hour -puserooni. Tämä ei siis taatusti tule olemaan viimeinen Suvi Simolan suunnittelema neule.

PS. Yllä olevat kaksi kuvaa ovat tyyppiesimerkkejä siitä, miten neulekuvia EI kannata ottaa. Ei siis auringossa, eikä niin, että varjoja tulee kuviin mukaan. Olen vain niin innoissani puserostani, että halusin jakaa nämä "epäonnistuneetkin" kuvat kanssanne.

Tänään minua ilahdutti: Olen tässä jo jonkin aikaa todennut, että haluan nykyisin vain melko ohuita neuleita itselleni. Kuitenkin varastossani on runsaasti paksujakin lankoja. Eilen tein pientä inventaariota ja suunnittelin tekeväni peittoja noista langoista. Lyhyen etsimisen jälkeen löysin materiaalia kolmeenkin peittoon. Tässä kuvassa näet siis yhden tulevan peiton:


Kummasti nämäkin langat alkoivat inspiroimaan, vaikka jossain vaiheessa jo ajattelin myydä mokomat langat. Huomenna täytyy lähteä vielä koukkuostoksille, sillä minulla ei ollutkaan sopivan kokoista ergonomista koukkua. Ihan taviskoukulla en enää rupea virkkaamaan, sillä niillä onnistun saamaan sormeni kipeiksi.

7 kommenttia:

 1. Ihana neule! <3 olipa kiva, että löysin sun blogin instan kautta :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja viehkeä paita! Ja apua missä päin on jo niin kevät että nurtsi vihertää? :D

  VastaaPoista
 3. Kaunis paitu. Perusneule, kuitenkin juhlava. Monikäyttöinen ja hillitty. Tykkään.

  VastaaPoista
 4. Kylläpä pusero istuu hyvin. :)

  VastaaPoista