keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Neuleiden neljä vuodenaikaa

Isagerin lankoja olen kuolannut mm. lankakauppa Kerän sivuilta. Ravelryn suosikeistani löytyy puseron ohje nimeltä Olive, jonka on sattumoisin suunnitellut Helga Isager. Toisin sanoen Isager-nimi oli minulle jo jonkin verran tuttu, kun sain kuulla, että Jonna Hietala on suomentanut Helga Isagerin kirjan Neuleiden neljä vuodenaikaa.

NEULEIDEN NELJÄ VUODENAIKAA
Helga Isager
suom. Jonna Hietala
Atena

Kirjan kirjoittaja on tanskalainen neulesuunnittelija. Takakannessa kirjaa kuvaillaan näin: "Herkkää ja vähäeleistä, luonnollista ja kevyttä." Kirjaa tarkemmin tutkittuani voin sanoa, että edellä olevat sanat kuvaavat kirjaa varsin hyvin.

Nimensä mukaisesti kirjan ohjeet on jaoteltu vuodenaikojen mukaan. Neuleiden nimissä on käytetty mm. lintujen nimiä, kasveja ja mausteita. Ajattelin esitellä teille omat suosikkini eri vuodenajoista.

KEVÄT

NARSISSI
KESÄ

KAMOMILLA
SITRUUNA
SYKSY

MÄNTY

KOTTARAINEN
PUNARINTA
TALVI

INKIVÄÄRI

Suurin osa neuleista on suunniteltu naisille, mutta joitakin lastenkin ohjeita kirjassa on mukana. Kokoja on yleensä vain kolme (S/M/L). Kaikki neuleet on tehty Isager-langoista. Jos olet Ravelryssä, voit käydä kurkkaamassa kirjan ohjeita tästä linkistä. Sieltä on mahdollista nähdä, miltä neuleet näyttävät muilla langoilla neulottuna.

Tänään minua ilahdutti: Kesälomalla on aikaa kuunnella äänikirjoja ja neuloa. Maanantaina löysin jatkoa Jussi Adler-Olsenin dekkarisarjalle. Kirja on "vanhanaikaisesti" cd-levyillä, joten minun piti kaivaa kaappien kätköistä vanha CD-soitin. Kirjaa kuunnellessa on mukavan retro-olo!

2 kommenttia:

  1. Isagerin kirja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja vakavasti harkittavalta hankinnalta:)

    VastaaPoista
  2. Onpa mielenkiintoinen kirja. Kauniita neulemalleja.

    VastaaPoista