maanantai 6. huhtikuuta 2015

Kalastajan vaimo, Suosikkineuleita ja suloista arkea

Aloin miettiä yhtenä päivänä, että miten aikoinaan löysin Johannan Kalastajan vaimo -blogiin. Luultavasti jonkin neuletyön kautta. Kyseessähän ei ole varsinaisesti käsityöblogi, vaan lifestyle-blogi taitaisi olla oikeampi nimitys. Vaatteet ja kauneudenhoito ovat useimiten bloggausten aiheena. Vaikka nämä aiheet eivät minua kauheasti kiinnosta, niin uskollisesti olen seurannut Johannan blogia. Syynä tähän on "jalatmaassa"-tyylinen kirjoitustapa ja lämpö, joka teksteistä välittyy. Sitä paitsi on mielenkiintoista lukea, millaista elämä Norjassa on.

Olin innoissani, kun kuulin, että Johannalta ilmestyy kirja, johon on koottu hänen neuleohjeitaan.

Kalastajan vaimo
Suosikkineuleita ja suloista arkea
Johanna Alvestad
Schildts & Söderströms

Kirjan kansi on kaunis fonttia myöten. Tässä on kirja, jonka ehdottomasti haluaa avata ja tutkia, mitä se pitää sisällään. Alkusanoissa Johanna kuvailee neulomista "arjen ylelliseksi hetkeksi". Juuri sitähän neulominen meille useimmille parhaimmillaan on.Kirjaan on koottu ohjeita, jotka on julkaistu blogissa, mutta mukana on myös uusia ennen julkaisemattomia ohjeita. Tosin Johanna toteaa kirjassaan: "Nykyään en etsi neuleohjeita, etsin inspiraatiota. Olen pitänyt kaikki kirjan ohjeet hyvin helppoina; sellaisina, että niitä voi vain alkaa neuloa. Toivon, ettet aina edes noudata ohjeita, vaan muokkaat neuleesta juuri sellaisen kuin haluat."


Neuleohjeiden (vai pitäisikö sanoa inspiraatiohjeiden) lisäksi kirjassa on kirjoituksia Johannan perheestä ja elämästä Norjassa. Hän on mestari luomaan sanoillaan tunnelmia olematta kuitenkaan imelä. Huumoriakin löytyy: esim. yllä olevaa neuletta hänellä ei enää ole, sillä aviomies oli pessyt sen kuudessakympissä ja tämä ei kuulemma ollut ensimmäinen vastaavanlainen tapaus!
Ohjeissa on yleensä kolme kokoa (S, M, L). Lankoja on käytetty laidasta laitaan; mm. Novita, Drops, Rowan ja Sandnes Garn.


Kirjan kannessakin oleva Skappel-neule on ollut minulla puikoilla jo pitkään. Ehkäpä tästä kirjasta inspiroituneena saisin sen vihdoinkin valmiiksi. Itse asiassa se vaatisi vain saumojen ompelun...Siskon poncho olisi myös kiva vaate neuloa; yksinkertainen tehdä, mutta lopputulos on näyttävä. Langaksi on ehdotettu Novitan 7Veljestä.


Tyynyjenkin tekemisestä olen pitkään haaveillut, mutta ensimmäistäkään en ole vielä tehnyt.

Kaiken kaikkiaan voisi todeta, että kirja inspiroi lähtemään lankakauppaan ja hypistelemään ihania lankoja. Kynnys puikkoihin tarttumiselle ei ole varmasti kenellekään liian korkea.


Tänään minua ilahdutti: Ihanaa, että Suomessa julkaistaan melko paljon käsityökirjoja. Netti on ohjeita pullollaan ja hyvä niin, mutta kyllä kirja on aina kirja!

15 kommenttia:

 1. Oho, hän on tainnut tehdä salaa tämän neulekirjan. Olen seurannut häntä varmaan kolme vuotta ja itsekään en muista, miten aloin seurata häntä, hmmm.... En ainakaan bongannut häntä mistään neuleohjeista vaan jonkin muun blogin kautta.
  Täytyy hankkia tämän kirjan, sillä olen Norja-fani ja haaveilen edelleen Norjaan muuttamisesta ja se jäänee haaveeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti katsoa netistä, milloin hän ilmoitti tämän kirjan tekemisestä. Jo viime kesänä, eli hänen ilmoituksensa jäi minulta väliin, mutta onneksi teit postauksen hänen kirjasta niin eipä jää nyt huomaamatta tai olisin kyllä huomannut mutta varmaan vasta ensi vuonna.

   Poista
 2. Toivottavasti mein kylän kirjastotäti (onneksi käsityöharrastaja!) hankkii tän valikoimiin.. :-)

  VastaaPoista
 3. Vaikuttaa aivan ihanalta kirjalta. Täytynee pistää hankintalistalle :)

  VastaaPoista
 4. Olen samaa mieltä kanssasi, kaimani blogi saa aina palaamaan takaisin. Joskus menee hetki, etten blogissa käy mutta aina sinne palaa :) neuleet, norja ja kauniit kuvat.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kirjavinkkauksesta! Näyttää kivalta!

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkistä, täytyypä tutkia kirjaston valikoimaa... :)

  VastaaPoista
 7. Hyvä ja kiva kirjavinkki, kiitoksia. En olekaan aikoihin tuossa blogissa käväissyt, hyvä oli muistaa sekin :)

  VastaaPoista
 8. Radiossa häntä haastateltiin sunnuntaina.
  Yle areenasta löytyy
  http://areena.kokeile.yle.fi/1-2755743

  VastaaPoista
 9. Kirja vaikuttaa kiinnostavalta.

  VastaaPoista
 10. Hei!! Kuinka monta ohjetta kirjassa on?

  VastaaPoista
 11. Hei Minna! Jos laskin oikein, niin ohjeita on yhteensä 25. Tosin osa niistä on pienempiä juttuja, kuten lapasia, vöitä jne.

  VastaaPoista
 12. Voi kun olisin tiennyt tästä kirjasta keväällä! Ehkäpä tuon sinivalkoisen kirjoneuleen plagiointi olis ollu pikkasen helpompaa. Selasin koko blogin kun siellä luvattiin et ohje tulee joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan... No tässä tapauksessa se ei oikein päde!

   Poista