lauantai 31. tammikuuta 2015

Jämälankasukat

Minulle oli kertynyt kolme erilaista Online Supersocken jämäkerää. Kirjavuudesta huolimatta ajattelin yhdistää ne yhdeksi sukkapariksi.

JÄMÄLANKASUKAT
Lanka: Online Supersocke + Novita Nalle yht. 97g
Puikot: 3mm
Ohje: perussukka (14s/puikko)

Kantapäähän ja kärkeen käytin ikivanhaa tummanharmaata Nallea.


Eiväthän nämä mitkäät kaunottaret ole, mutta jotenkin kuitenkin tykkään lopputuloksesta.


Raitalankojen yhdistäminen on aina yhtä kiehtovaa. Tämä osuus sukasta on aikamoista herkkua!


Tarkoitus oli saada kaikki nöttöset loppuun, mutta en ihan onnistunut siinä. Tämä tietää siis sitä, että jämäsukkia on tulossa lisääkin.

Päivän kirjavinkki: Kuusi kohtausta Sadusta, Leena Lehtolainen


Leena Lehtolaisen kirja Kuusi kohtausta Sadusta ei ole dekkari. Kun selasin kirjaa ensimmäistä kertaa kirjastossa, totesin, että en halua sitä lukea. Se on nimittäin kirjoitettu näytelmän muotoon ja alun selostus roolimiehityksistä oli jotenkin luotaantyöntävä. Lehtolaisen dekkareista olen kyllä tykännyt ja kun näin kirjan myöhemmin äänikirjamuodossa, niin ajattelin antaa sille mahdolliuuden. Kuuntelun alku oli kyllä tuskaa, kun koko ajan sanottiin repliikin esittäjän nimi. Sellainen ei ole kovin sujuvaa kuunneltavaa. Kirjan päähenkilö on taiteilija Satu Savinainen, jonka miesystävä Heikki Sirviö päättää kirjoittaa näytelmän rakkaansa elämästä. Kirja koostuu tästä näytelmästä, mutta mukaan on ovelasti lisätty myös näytelmän henkilöiden ajatuksia ja mietteitä näytelmän kohtauksista.
Mielenkiintoinen kokeilu Leena Lehtolaiselta, mutta totuuden nimessä on sanottava, että nautin enemmän hänen dekkareistaan.

Tänään minua ilahdutti: Sain pojaltani kuvaviestin, jossa on käsi ja kiiltävä sormus. Kesti hetken, ennen kuin tajusin, että hän on mennyt kihloihin tyttöystävänsä kanssa! Onnea teille molemmille!

8 kommenttia:

 1. Minusta nuo sukat ovat todella ihanat! :)

  Samaa mieltä tuosta Leena Lehtolaisen uusimmasta, minäkin kuuntelin sen äänikirjana, ja sen seuraaminen oli todella vaikeaa. Muutenkin oli vähän omituinen kirja, ei tiennyt, milloin ollaan näytelmässä ja milloin oikeassa elämässä. Leena Lehtolaisella on kyllä hyviä kirjoja muitakin kuin hänen dekkarinsa, esim. "Jonakin onnellisena päivänä" on minusta todella puhutteleva kirja, vaikka se onkin melkoisen synkkä ja traaginen tarina. Mutta hyvin kerrottu, suosittelen, jollet ole sitä lukenut!

  Onnea kihlaparille! :)

  VastaaPoista
 2. Minusta jämälankasukat ovat niin kauniita! Myös nämä ovat oikeat herkut:)

  VastaaPoista
 3. Minusta nämä sukat on tosi nätit, tykkään.
  Onnea kihlaparille :)

  VastaaPoista
 4. Onhan nuo kauniit! Oikein herkkuvärit mielestäni.

  VastaaPoista
 5. Nää on aivan ihanat, tosi kivat värit! Ite tein kans ihan just äsken sukat pikku jämäpalloista, seassa raitalankaa ym epämääräisoä jämiä, tarkotus oli tulla rumat mutta ei, yllättävän kivat niistäkin :D http://repsupuuhaa.blogspot.fi/2015/01/voittosukat.html

  VastaaPoista
 6. Onnea kihlaparille!
  Kauniit jämälankasukat. Minulla myös menossa jämälankojen tuhoamisprojekti :) .

  VastaaPoista
 7. Hienot nämäkin! Minäkin aloitin yksiä jämälankasukkia, mutta ei tullut hyviä. Täytyy kokeilla uudestaan joku kerta.

  VastaaPoista