lauantai 30. elokuuta 2014

Syksyinen pöytäliina

Tänään valmistui todellinen "mökkiliina"; aloitin sen tekemisen mökillä heinäkuun lopussa, tänään viimeistelin sen mökillä ja mökille liina myös jää asustelemaan.

SYKSYINEN PÖYTÄLIINA
Lanka: Schachenmayr Catania Fine Color 492g
Koukku: 2mm
Ohje: Lea Virkkausideoita nro 3 (2014), malli 22
Kesällä mulle tuli kauhea tarve ruveta virkkaamaan jotakin. Lea-virkkauslehdessä oli kaunis iso liina ja koska meillä on terassilla ruma pyöreä pöytä, niin siitä sainkin hyvän syyn tarttua koukkuun.


Langaksi valitsin Catania Finen, jonka olen ostanut pari vuotta sitten Anttilasta. Tarkoituksena oli tehdä kesäpusero, mutta liinaksi tuo lanka sitten lopulta päätyi.


Virkatessa langan kirjavuus epäilytti, sillä kuvio ei tule selkeästi esille. Ei se kuitenkaan haittaa, sillä nyt ei näy, että parissa kohdassa taisin tehdä virheitäkin!


Alussa mulla oli vaikeuksia ohjeen tulkitsemisessa, mutta kun pääsin jyvälle, liinan virkkaaminen oli iso nautinto. Nyt on melkein haikea olo, kun työ valmistui.


Kesähelteillä virkatessa syksy ei käynyt mielessäkään, mutta pihlajaa katsoessani huomasin, että liinasta löytyy prikulleen pihlajanmarjojen väriä.

Tänään minua ilahdutti: Edellisen postauksen synttäriarvonnassa on jo runsaasti osallistujia ja olen siitä hyvin iloinen. Jos et ole vielä osallstunut, niin aikaa on sunnuntai-iltaan asti.

4 kommenttia:

  1. Ihanat syksyiset värit. Tykkään todella.

    VastaaPoista
  2. Oi, tykkään valtavasti tuosta väriyhdistelmästä! ♥ Ja hyvinhän tuo kuviokin erottuu.

    VastaaPoista
  3. Mielestäni aivan valloittavan ihana mökkiliina iloisen värisenä.

    VastaaPoista