torstai 26. joulukuuta 2013

Ylelliset unisukat

En ole tainnut koskaan neuloa valkoisia sukkia. Olen kai ajatellut käytännöllisesti, että valkoisessa lika näkyy nopeasti, joten parasta tehdä värikkäämmät. Nähdessäni Sandnes Garnin sukka-alpakkalangan, unohdin tyystin käytännöllisyyden ja lopputuloksen näette tässä:


ALPAKKASUKAT
Lanka: Sandnes Garn Alpakka Strömpegarn 124g
Puikot: 3mm
Ohje: Drops 113-31

Alpakkalanka on tosi ylellistä ja lämmintä jaloissa. Onneksi mukana on myös nylonia, joten ei tarvitse olla kovin huolissaan kestävyydestä.


Täytyy sanoa, että valkoisissa sukissa itsensä tuntee melkein prinsessaksi! Kun kaverina on vielä uusi pyjama ja aamutakki, niin kyllä näissä kelpaa viettää laiskoja joulupäiviä.


Sukkien ohje on Dropsilta, mutta tein jonkin verran muutoksia matkan varrella. Varren suuhun en myöskään jaksanut virkata nirkkoreunusta.


Voi olla, että jatkossa neulon jostain tavislangastakin valkoisia sukkia...

Tänään minua ilahdutti: Olen lukenut kirjoja ja nautiskellut suklaata.

11 kommenttia:

 1. Minäkin olin vähän arka valkoisella langalla kunnes viime vuonna sain valkoista seiskaveikkaa lahjaksi. No nyt kun olen niistä neulonut pitsisukkia niin olen tullut toisiin ajatuksiin.

  VastaaPoista
 2. Oi kun pitsisukat olisikin kauniit valkoisesta.


  Ehkä minäkin vielä joskus :)

  VastaaPoista
 3. Hienot ovat. Onko joku vahvikelanka mukana??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvinnut laittaa vahvikelankaa, koska langassa on nylonia alpakan lisäksi.

   Poista
 4. On kyllä hienot! Pehmeän ja lämpimän näköiset.

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat! :) Minäkin haluaisin itselleni valkoisia villasukkia - yhdet "juhlasukat" minulla jo on, mutten ole niitä vielä päässyt käyttämään. Olisi kiva, jos olisi valkoiset sukat käytettäväksi valkoisten vaatteiden kanssa. Mutta kun ne sukat eivät ole käytön jälkeen enää valkoiset! Ainahan niitä toki saa neulottua sitten lisää... :)

  VastaaPoista
 6. Hupsista, eka kommentti lensi bittiavaruuteen... Kauniit sukat!
  Minulla on ollut trauma valkoisesta langasta jo 70-luvun puoli välistä asti. Virkkasimme ala-asteen kolmannella luokalla lapaset käsityötunnilla. Open luvalla sai työn viedä kotiin ja jatkaa siellä. Minä olen virkannut kai jo kehdossa ja niinpä sitten huristelin valkoisella langalla lapasen valmiiksi. Se oli VIRHE. Opettaja huusi minulle: Luuletko että koululla on vara ostaa VALKOISTA lankaa määrättömästi minun lapasiini. Jouduin purkamaan valkoisella tehdyn osuuden ja jatkamaan toisella värillä. Siihen loppui intokin sitten ja toinen lapanen jäi kokonaan tekemättä.
  En tiedä, että oliko valkoinen lanka kalliimpaa 70-luvulla vai oliko oma-alotteisuuteni opettajalle liikaa vai mikä oli syynä. Mutta vieläkin valkoinen villalanka on vain ja ainoastaan raitalankaa sukan varsissa. Muutamat lapaset olen ko. väristä tehnyt lahjaksi.
  Lankaisaa Uutta Vuotta!

  tiinaliisa

  VastaaPoista
 7. Ihanat sukat ja tuo lanka on oikeaa herkkua! Minulla on siitä unisukat neulottu ja olleet käytössä toukokuusta asti. Ovat ihanat! Neulojien yönä tilasin tuota lankaa lisää, joten sukkia on luvassa lisää.
  Hyvää tätä alkanutta uutta vuotta!

  VastaaPoista