keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Markkinatunnelmia Turusta

Tänä vuonna menimme tyttären kanssa Keskiajan markkinoille Turkuun sunnuntaina. Markkinat järjestetään vuosittain ja ne ovat nelipäiväiset. Valitettavasti aika moni muukin oli päättänyt lähteä markkinakojuja tutkimaan samana päivänä kuin me. Väentungos oli aikamoinen! Kaikesta huolimatta kojujen tarjontaa oli mukava katsella. Tällä kertaa emme kuitenkaan ostaneet mitään muuta kuin syötävää. Siitäkin huolimatta, että tarjolla olisi ollut vaikka kuinka paljon lankoja!Itsekin oikein ihmettelen, että miten saatoin olla lankeamatta näihin lankaihanuuksiin. Lankavaraston kannalta kesäkuu on kaiken kaikkiaan ollut hyvä; olen käyttänyt lankoja 909g ja ostanut 600g eli lankavarasto on pienentynyt 309g. Hyvä minä!

Markkinoilla näin muuten elämäni suurimman saippuakuplan. Tällaisia olisi hauska itsekin tehdä.


Päivän kirjavinkki: Kamomillasola, Pirjo Rissanen


Pirjo Rissanen kirjoittaa usein äitien ja tyttärien välisistä suhteista. Tarinat ovat hyvin uskottavia ja hänen tekstinsä on sujuvaa. Toisin sanoen kirjat ovat helppolukuisia ja viihdyttäviä, mutta kuitenkin niissä on myös syvällisyyttä. Olen lukenut melkein kaikki Rissasen kirjoittamat kirjat. Uusimmat olen hankkinut äidilleni ja sitten ovelasti pyytänyt ne myös itselleni luettavaksi. "Kamomillasola" ei ole kirjailijan paras teos, mutta ihan suositeltava kuitenkin.

Tänään minua ilahdutti: Edellisen postauksen lehtiarvontaan on osallistunut jo yli 50 henkilöä. Ihan huippujuttu! Jos et ole vielä osallistunut, niin voit tehdä sen lauantaihin mennessä.

5 kommenttia:

 1. Upeita kuvia - aivan kuin olisi otettu ulkomailla. Todella upeita värejä noissa langoissa.

  VastaaPoista
 2. voi että, ihania kuvia ja nuo villat!!! Miten pystyt vastustamaan näitä "herkkuja"?? en pystys

  VastaaPoista
 3. Kyllä minäkin olisin sortunut noiden lankojen edessä.
  Olen myös lukenut Pirjo Rissasta ja tykkään. Minulla on menossa Metropoliitta Panteleimonin kirja: Murha kirkonkylässä. Panteleimon on kotoisin täältä meidän kylältä.

  VastaaPoista
 4. Keskiaikamarkkinat on mielenkiintoiset markkinat, suosittelen! Hauskoja näytelmiä ihmisten seassa, pienempiä lapsia ne toisin ovat kovastikin pelottaneet.

  VastaaPoista
 5. Noita olen aina suunnitellut, siis menoa tuonne, mutten koskaan vielä toteuttanut, toivossa on hyvä elää....

  VastaaPoista