perjantai 7. kesäkuuta 2013

Bombay-huivi

Tarvitsin työn, jonka voi helposti ottaa mukaansa ja silloin päädyin yksinkertaiseen huivimalliin nimeltä Degrees. Langaksi valitsin Katian Bombay-langan.


Ohjeen reunus tuotti minulle ymmärrysongelmia ja lankakin oli jo aika vähissä, joten reunukseen tein yksinkertaisen nirkkokuvion virkkaamalla.

BOMBAY-HUIVI
Lanka: Katia Bombay 195g
Puikot: 3,5mm (koukku 3mm)
Ohje: Degrees (soveltaen)
Lopputulos on superyksinkertainen, mutta minusta huivista tuli aika kiva. Bombay-lanka on ryhdikästä puuvillaa ja ainaoikein-neuleessa värit tulevat kauniisti esille.
Nyt olen siis saanut edes yhden keskeneräisen työn valmiiksi. Järkevää olisi tietysti jatkaa keskeneräisten pinon selvittämistä, mutta toisaalta aina ei jaksa olla järkevä! Vähän kateellisena olen katsonut toisten KYH-aloituksia. Itse en tempaukseen halunnut kuitenkaan osallistua, mutta joitakin uusia töitä aion kyllä aloittaa. Vaihtoehtoja on kuitenkin niin monta, että en oikein tiedä mistä aloittaa...

Päivän kirjavinkki: Paikka vapaana, J.K. Rowling


Potter-kirjojen jälkeen J. K. Rowling kirjoitti kirjan aikuisille. Olin jo etukäteen varustaunut siihen, että nyt ollaan pienessä kaupungissa nykypäivän Englannissa ja ihmisillä on paljon huolia ja murheita. Olin jostain arvostelusta lukenut myös, että kirjassa on runsaasti henkilöhahmoja. Nimien muistamisessa olikin ensin hankaluuksia. Kun henkilöt alkoivat olla selvillä, niin kirjan tarinakin alkoi luistaa. Tapahtumat ovat aika synkkiä. Itse asiassa kenelläkään kirjan henkilöistä ei taida mennä hyvin. Kaikesta tästä huolimatta tykkäsin kirjasta. Mielenkiintoista nähdä, millaisen kirjan Rowling kirjoittaa seuraavaksi.

Tänään minua ilahdutti: Kun omat lapset ovat jo isoja, niin joskus tuntuu rasittavalta, kun naapurin pienet lapset marssivat pihalle ja kyselevät kaikenlaista. Tykkään kyllä lapsista, mutta en oikein jaksaisi vastailla heidän kysymyksiinsä. Eräänä päivänä sydämeni kuitenkin suli, kun nelivuotias pikkupoika katseli pää kallellaan neuletyötäni. Hetken kuluttua hän tokaisi: "Sulla on tosi hienoa lankaa!" Tämän jälkeen juttelin mielelläni hänen kanssaan melko pitkään!

13 kommenttia:

 1. Oi miten nätti huivi! Niin sitä vaan muiden projekteista saa suurimman motivaation uusiin neuleisiin! Toi kirja onkin ollut hankintalistalla, mutta vähän jännäsin onko se kauhea kupla Pottereiden jälkeen. Täytyypä lukea joku kerta :).

  VastaaPoista
 2. Kaunis! =)

  (minäkin otin pienen irtioton keskeneräisistä.. aina ei vaan voi..)

  VastaaPoista
 3. Ihanat värit! Jospa minäkin saisin joskus tehtyä sen ensimmäisen huivini..

  VastaaPoista
 4. Kauniit hennot sävyt! Olen joskus hypistellyt tuota lankaa käsissäni, en vaaan keksinyt käyttötarkoitusta.

  VastaaPoista
 5. Ihana huivi! Niin upeat värit langassa, ja tuollainen yksinkertainen malli toimii tuon langan kanssa tosi hyvin.

  VastaaPoista
 6. Kyllä on kivan kesäinen huivi!

  VastaaPoista
 7. Voi että on upea huivi. Ihanaa viikonloppua ja lomaa Sinulle

  VastaaPoista
 8. Olen samaa mieltä kun tuo poikakin :)
  Ei se ikää katso, eikä sukupuoltakaan kun löytyy yhteisiä keskustelun aiheita :)

  VastaaPoista
 9. Nätti on malli ja väritys huivissasi!

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana huivi =) Niin ja kiitos kirjavinkistä =)

  VastaaPoista
 11. Yksinkertainen on kaunista.
  Ihan vaan joskus mulla menee hermot kun naapurin pennut hakee Tassua. Kun kissaa ei vaan voi käskeä olemaan paikalla ja kiltisti ja yleensä se menee piiloon kun näkee lapsia. Tänään sydän suli ku pikkinen tyttö toi Tassulle kaks ihan pikkuista ahventa. Koko päivän onkisaalis!

  VastaaPoista