torstai 5. heinäkuuta 2012

Kiri-huivi

Tässä blogissa on viime aikoina tullut enemmän esiteltyä ostoksia kuin valmiita töitä. Tuossa sivupalkissa on kohta "Lankavaraston pienennysoperaatio". Tarkoituksena on, että joka kuukauden kohdalle tulisi miinusmerkkinen luku, joka tarkoittaisi, että lankavarasto todellakin pienenee. No, kesäkuun kohdalla on luku 2736g ja edessä on PLUSmerkki. joten operaatio hieman pissii!!! Kyllähän kulutustakin on ollut, mutta kun houkuttelevia ostoksia on enemmän, niin lopputulos ei todellakaan ole miinusmerkkinen. Nyt kun vuosi on puolessavälissä, niin lankavarasto on paisunut yli viidellä kilolla. Jos oikein ahkeraksi rupean, niin nollatulokseen on vielä mahdollisuuksia ennen kuin vuosi vaihtuu. Sitä ei tosin edesauta, että Turkuun kuulemma aukeaa elokuussa Lankamaailma-niminen lankaliike ja Novitalta ilmestyy kivoja uusia lankoja tässä kuussa.

Kaiken vuodatuksen jälkeen pitää todeta, että kyllä mä olen neulonutkin.

KIRI-HUIVI
Lanka: Vironvilla 8/2 162g
Puikot: 5mm
Ohje: Kiri Shawl
Tämäkin huivi on ollut mielessä jo monta vuotta, mutta vasta nyt sain omani tehtyä. Mallineule oli helppo oppia ulkoa, joten tätä saattoi hyvin tehdä automatkoilla tai telkkaria katsoessa.


Huivista tuli niin kiva, että taidan tehdä toisen heti perään. Olen nähnyt erittäin kauniita versioita ohuesta mohairlangasta tehtynä.


En taas muistanutkaan, miten kiva huiveja on tehdä. Niissä kun ei ole tylsää saumojenompelua, eikä koollakaan ole kovin paljon merkitystä. Sen lisäksi pingottaminen on jännittävää, sillä silloin huivi ikään kuin vasta herää eloon.


Tässä langassa värit ovat mielestäni kauniin utuiset.

Tänään minua ilahdutti: Yleensä postiauto tulee meille vasta puolenpäivän jälkeen, mutta nyt ratin takana on ilmeisesti kesätyöntekijä, sillä posti kolahti laatikkoon jo enen kymmentä! Postiauton kuuleekin jo kaukaa, sillä poppi soi kovaa. Meillä on siis vauhdikas Posti-Pate. Kiva!

13 kommenttia:

 1. Voi jestas,kuinka upea huivi! Tahtoo kans.... !
  Ajatteleppa positiivisesti;nyt ei lanka ihan heti lopu kesken :) Mukavaa kesäpäivää Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kaunis on huivi :). Ja kyllähjän se on niin että lankaa täytyy hankkia silloin kun siltä tuntuu ;).

  VastaaPoista
 3. Kuten sanoit ihanan utuiset värit! Oikein kaunis huivi :)

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis huivi herkissä väreissä, ihana!

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno huivi! Ja eihän lankaa voi liikaakaan olla, eihän!? :)

  VastaaPoista
 6. Upea huivi ja niin kauniit värit.

  VastaaPoista
 7. Nàtti on huivisi, niin malli kuin vàrityskin!

  VastaaPoista
 8. Onpa kaunis Kiri! Minä en ole vielä ensimmäistäkään tehny.

  VastaaPoista
 9. Ihana huivi! Olen pitkään haaveillut, että joskus jaksaisin vielä neuloa kolmiohuivin. Ehkä tämä sitten on se ohje, kun kerran mallikerran voi oppia ulkoa...
  Minäkin odotan (ja pelkään) Lankamaailman aukeamista, vaikka en kyllä tiedä enää, mihin niitä lankoja saisi mahtumaan... Muutama vuosi sujuisi ihan varmasti ihan näillä kotivarastoilla vaan, jos malttaisi.

  VastaaPoista
 10. Todella kaunis ja ihanan hempeät värit

  VastaaPoista