torstai 30. kesäkuuta 2011

Aleostoksia ja jotain valmistakin...

Kesä on lankahamsterille pahaa aikaa; joka paikassa rupeaa olemaan lankojen alennusmyyntejä ja toisaalta Novita pukkaa markkinoille uudet lankansa heinäkuussa. Prisma oli jo aloittanut alen ja ihme kyllä pystyin tekemään melko maltilliset ostokset.


Nallesta voi aina tehdä sukkia, jos ei muuta keksi. Kaupassa en vielä tajunnut, mutta nyt huomasin, että näistä kahdesta väristä tulisi aika veikeät raitasukat.


Valitettavan harvoin mulla on mielessä jokin tietty malli, kun ostan alelankoja, mutta näillä langoilla on tarkoitus tehdä kesän Novita-lehdestä neulejakku. Sininen ei ole mun suurimpia suosikkeja, mutta uskoisin näistä tulevan ihan käyttökelpoisen vaatteen.

Meillä on viikonloppuna rippijuhlat ja siksi KYH:lyt ovat jääneet hieman taka-alalle. Juhannuksena virkkasin kaksi patalappua valmiiksi. Malli on todella yksinkertainen, mutta mielestäni näistä tuli todella nätit.

PITSIREUNAINEN PATALAPPU KYH #24, #25
Lanka: Novita 7Veljestä 37g x2
Koukku: 4mm
Ohje: Virkkaus Vanha konsti, uudet mallit

Myös vauvarintamalle on valmistunut jotakin; vauvan peitto ja lapaset. Lapasista tuli tosin niin pienet, että olen ihan varma, että ne mahtuvat vain nukelle!

SILJAN LAPASET KYH #19
Lanka: Kirjopirkka 10g
Puikot: 2,5mm
Ohje: Siljan lapaset

VAUVAN PEITTO KYH #2
Lanka: Novita Pretty Baby 200g
Puikot: 4,5mm
Ohje: langan vyötteestä
Peitto on neulottu kulmasta kulmaan. Koska lankaa jäi hieman, niin virkkasin reunoihin kiinteitä silmukoita ja lopuksi virkkasin koristeeksi pari kukkaa. Akryyliähän tuo lanka on, mutta värit ovat kauniit, eikä lanka ainakaan kutita vauvelia.

Tänään minua ilahdutti: Ostin Pentikin alennusmyynnistä kauniin tiskirätin. Miten voi pöydän pyyhkiminenkin olla niin kivaa! Joskus on ilo pienestä kiinni.

6 kommenttia:

 1. Kauniita töitä olet tehnyt:)
  Ihana lankasaalis!

  VastaaPoista
 2. Ihania töitä ja herkullisen värisiä lankoja. Alennusmyynnit on kova paikka mullekin, varastoa ei olis tarpeen kasvattaa enää yhtään...

  VastaaPoista
 3. Ahkerana olet ollut ja ainahan sitä lankaa tarvii :D

  VastaaPoista
 4. Pirteitä ostoksia! Hilpeää heinäkuuta :)

  VastaaPoista
 5. Nätei on laput ja vauvasysteemit ja hyviä hankintojakin. Ja tää ilkimys kertoo, että lähilankakaupassa on tehty totaalinen inventaari ja varmaan ens viikolla alkaa sielläkin alennusmyynti (tai ainahan siellä on...)

  VastaaPoista