sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Tuhansien villasukkien maa

TUHANSIEN VILLASUKKIEN MAA
Tiina Kuu
Moreeni (Otava)
Arvostelukappale
Tiina Kuun sukkakirjaa on hehkutettu jo monessa paikassa, mutta kirja on niin ihana, että se ansaitsee vielä yhden esittelyn! Tässä on nimittäin kyseessä sellainen kirja, että voisin neuloa siitä kaikki mallit. Itse asiassa se voisikin jossain vaiheessa olla mukava haaste...


Ohjeita on kaikkiaan 20 ja ne on neulottu ohuesta sukkalangasta. Kaikista malleista on silmukkamäärät kahdelle tai useammalle koolle. Osa malleista on neulottu varpaista varteen ja osa puolestaan perinteisesti varresta varpaisiin.

Valinta ei ollut helppo, mutta tässä minun suosikkimallini. Niin ja sukkien nimet ovat saanet inspiraatiota suomalaisista lauluista.

KAIKKI LOPUTON KAUNEUS
AUTIOITUU RANNAN TALOT
HELSINKIÄ PAKOON
PALANEN KAUNEINTA
TÄÄLTÄ SINNE
Kirjassa on mukavaa se, että samasta sukkamallista on erivärisiä versioita. Esimerkiksi yllä oleva malli on kirjan kannessa harmaana. Siitä tulikin mieleeni, että ainut miinuspuoli tässä kirjassa on mielestäni kirjan kansikuva. Miksi siihen on valittu niin synkkä kuva, kun kirjassa on muuten käytetty runsaasti värejä?

RAKKAUTESI JÄLJET
SUMUISENA AAMUNA

YKSI PYSYY KUITENKIN
Kirjan ohjeet on kirjoitettu neulottavaksi pitkällä pyöröpuikolla, mutta toki ne voi neuloa myös sukkapuikoilla. Itse kuulun sukkapuikkoklaaniin, mutta ehkäpä minäkin uskaltaudun vähitellen kokeilemaan jotakin uutta. Tiina Kuu kirjoittaa nimittäin kirjan alussa näin:

"Toivonkin, että vähemmän kokemusta omaavat neulojat uskaltavat heittäytyä oivaltamaan ja oppimaan uutta ja luottamaan sekä omiin taitoihinsa että kirjan ohjeisiin. Kokeneemmille neulojille kirjan mallit tarjoavat lähes loputtomasti mahdollisuuksia erilaisiin variaatioihin ja muokkauksiin."

Tänään minua ilahdutti: 


Oman omenapuun omenista leivottu omenapiirakka. Todella hyvää!

2 kommenttia:

  1. Kirja on tosi hyvä. Aloitin harjoitellen Helsinkiä pakoon. Eli ei ole suunniteltu kenelle, ja katsotaan kuka huolii. Omenapiirakka on ihanaa ja omenia on riittänyt moneen juttuun.

    VastaaPoista