keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Wool Cotton neuletakki


WOOL COTTON NEULETAKKI
Lanka: Novita Wool Cotton 410g
Puikot: 4 ja 5mm
Ohje: Novita 1/2018, malli 40
Kiva, kun Novita-lehdessäkin on ruvennut olemaan neuleita, jotka neulotaan saumattomasti ylhäältä alas. Yksi sellainen on Wool Cottonista tehty neuletakki, jonka ohje löytyy viime vuoden ensimmäisestä numerosta.


Kyseessä on superyksinkertainen ohje, johon itse lisäsin pienen pitsikuvion helmaan. Samanlainen pitsikuvio oli tarkoitus tehdä hihansuihinkin, mutta siinä kohtaa laiskuus yllätti ja jätin pitsit neulomatta. Joustimet tein myös ohjeesta poiketen kierrettynä.


Lanka on mukavaa villan ja puuvillan sekoitetta. Tätä villatakkia onkin jo käytetty ahkerasti mm. Jyväskylän neulefestareilla ja se osoittautui oikein käyttökelpoiseksi perusneuleeksi. Yleensä kuvaan neuleet ennen kuin otan ne käyttöön, mutta tällä kertaa tein juuri toisin päin. Hieman minua siis häiritsee, että neuleessa on ryppyjä (ja mahdollisia likalänttejä). Kaiken lisäksi mallina toimii tyttäreni, jolle tämä neule on aavistuksen verran liian suuri.


Neule oli tuttuun tapaan pitkään keskeneräisenä neulekorissani, sillä en tykkää poimia silmukoita nappikaitaletta varten. Tällä kertaa se onnistui kuitenkin ensimmäisellä yrittämällä melko hyvin. Seuraavaksi taidan kuitenkin valita sellaisen villatakkiohjeen, jossa nappikaistale neulotaan samalla kuin varsinainen villatakkikin.

Tänään minua ilahdutti:  Sain mieheltäni hääpäivälahjaksi ihanan lammaspatsaan. Tulen niin iloiseksi aina, kun kuljen tämän söpöliinin ohi.

6 kommenttia:

 1. Yksinkertaisen tyylikäs ja kaunis neuletakki! Varmasti oikea luottovaate.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uskon, että tulen käyttämään villatakkia todella paljon.

   Poista
 2. Kaunis takki! Tuo pitsi kyllä kruunaa kokonaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ilman pitsiä villatakkia olisi ehkä liian tylsä.

   Poista