tiistai 25. joulukuuta 2018

Sukkakvartetti


POHJOLA-RAITASUKAT
Lanka: Novita 7Veljestä Pohjola 103g/pari
Puikot: 3.5mm
Työkaverini sanoi kerran kahvitauolla, että hän tarvitsee toiset villasukat. Hänen oli tarkoitus ostaa sellaiset myyjäisistä tai kirpputorilta. Rupesin kyselemään vaivihkaa hänen väritoiveitaan ja jalan kokoa. Ajattelin nimittäin, että voisin ilahduttaa häntä uusilla sukilla.

Valitsin langaksi Novitan 7Veljestä Pohjola -lankaa. Vihertävä on nimeltään Luosto ja harmaa Saana. Vuorottelin sävyjä aina neljän kerroksen välein. Idea oli muuten ihan hyvä, mutta pitkän väriliuun takia sukista tuli aivan eri väriset. Yleensä eriparisuus ei minua haittaa, mutta nyt en ollut tyytyväinen. (Yllä olevasta kuvasta ensimmäinen ja viimeinen sukka olisivat muodostaneet parin.)

Ei auttanut muu kuin neuloa vielä kaksi sukkaa lisää ja toivoa, että neljästä sukasta saisi kahdet yhteen sopivat parit.Ihan täydellisesti suunnitelma ei toiminut, mutta kohtuullisesti kuitenkin. Se hyvä puoli tässä on, että nyt myös minulla on uudet sukat!

Langan koostumus on 45% villaa, 30% suomalaista villaa ja 25% polyamidia. Sukat ovat todella lämpimät, sellaiset "aidon" villasukan tuntuiset. Olisiko tämä tuon suomalaisen villan ansiota?

Tänään minua ilahdutti:


Lankafarmin ihanista joululangoista voisi  näin joulupäivän kunniaksi aloitella jotakin ihanaa.

2 kommenttia: