torstai 10. toukokuuta 2018

Kesäneuleita

Ihana aurinkoinen päivä sopii erinomaisesti Saara Toikan Kesäneuleita-kirjan esittelyyn. Saaran ensimmäisen kirjan esittelyn löydät täältä.

KESÄNEULEITA
Saara Toikka
Moreeni
Kesäneuleita-kirjassa on yhteensä 19 ohjetta ja lankana on käytetty puuvillaa tai puuvillasekoitetta.  Neulottujen töiden lisäksi kirjassa on myös virkkausohjeita.

Valma verkkokassi
Ohjeiden vaikeustasoon on käytettyu asteikkoa 1-4. Jokaisen ohjeen kohdalla on annettu useampi lankavaihtoehto ja myös värivaihtoehdoista on pieni valokuva.

Kirjan kiinnostavin ohje on mielestäni neuletakki nimeltä Virna.Virna

Villatakin jujuna on, että se on neulottu kolmella langalla; 2 puuvillalankaa ja yksi villasekoitelanka. Ainut "vika" tässä takissa on, että se on neulottu alhaalta ylös!

Kirjassa on toki malleja, jotka on neulottu toisinkin päin eli ylhäältä alas. Esimerkiksi kannessakin oleva Poppy sekä Iris.

Poppy
Iris
Iriksen hauskat raidat muodostuvat siten, että lankojen paksuutta vaihdellaan tasaisin väliajoin. Samaa tekniikkaa on käytetty myös Laine-huivissa.

Laine

Marine on oikea kesän klassikko ja sekin neulotaan ylhäältä alas. Tähän sopii esimerkiksi Novitan Wool Cotton.

Marine
Kirjan ohjeet ovat hyvin yksinkertaisia ja tarkoitus onkin, että jokainen voi soveltaa ohjeita haluamallaan tavalla. Monet ohjeista ovat sellaisia, että ne ovat nuortenkin makuun.Tänään minua ilahdutti: Olin tänään menossa reippaasti vaateostoksille jo klo 11.30, mutta kaupat aukesivatkin helatorstain takia vasta klo 12. Koska jouduin odottelemaan, niin menin torille jätkikioskille ja ostin kesän ensimmäisen jäätelötötterön. Ei harmittanut odottelu enää lainkaan!

2 kommenttia:

  1. Kiitos taas tästä kirjavinkistä! Usein käyn blogiasi lukemassa ja olen saanut täältä monta hyvää kirjavinkkiä, mutta aina ei tule laitettua kommenttia... Aurinkoista viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että näistä kirjaesittelyistä on ollut sinulle iloa. Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista