torstai 5. huhtikuuta 2018

Pieni raitatakkini

Vuonna 2015 en ollut vielä kovin harjaantunut tekemään neuleita ylhäältä alas. Ravelrysta löysin silloin Isabelle Milleretin suunnitteleman My Little Striped Cardi -ohjeen. Ainut ongelma oli, että ohjeesta oli olemassa vain M-koko.

MY LITTLE STRIPED CARDI
Lanka: Drops Baby Alpaca Silk ja Noro Kureyon Sock Yarn yht. 290g
Puikot: 3 ja 3.5mm
Ohje: Mon petit gilet rayé by Isabelle Milleret
Valmiista projekteista löysin vinkkejä, miten neuleesta saa hieman isomman. Neulomisesta on kuitenkin sen verran aikaa kulunut, että en muista siitä kovinkaan paljon.


Jossain vaiheessa olin ihan varma, että villatakista tulee liian pieni ja siksi en viitsinyt neuloa sitä valmiiksi. Melkein kolme vuotta se sai odotella pimeässä kaapissa odottelemassa kohtaloaan!
Helmikuussa rupesin neulomaan nappilistoja. Tein niistä leveämmät kuin ohjeessa ja näin sain villatakkiin lisää väljyyttä. Tosin vieläkin tunnen olevani kuin makkaran kuoressa, jos laitan kaikki napit kiinni. Avoimena tai napittamalla vain ylänapit tätä voi kuitenkin käyttää. Tosin voi olla, että annan villatakin tyttärelleni, koska hän on aika paljon kapeampi.


Noron sukkalanka näyttää aika kivalta, kun sen on kesyttänyt levollisella harmaalla.


Tänään minua ilahdutti: Nyt on kyllä ihan voittajafiilis, kun ufot alkavat loppua minun kaapistani. Vielä minulla on virkattuja palasia, joista voisi tehdä tyynyn, mutta sen jälkeen olen ufoton nainen!

5 kommenttia:

 1. Nätti takki eikä näytä kuvissa ollenkaan väärän kokoiselta.

  VastaaPoista
 2. Kiva villatakki ja kauniit värit, topdown mallilla raidat saa varmasti kohdilleen. Itsekin tykkään tuosta neuletavasta, tehty villatakkeja, puseroita ja slipoja. Minulla on Emma Fassion kirja neuvoineen. Irmeli

  VastaaPoista
 3. Oikein kiva. Minulla on ostettuna langat raitatakkiin, mutta malli on vielä hakusessa.
  Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista