maanantai 29. toukokuuta 2017

Testissä Prym Ergonomics-puikot

Sain Prymiltä yllättäin paketin, jossa oli Regian Irland-sukkalankaa ja Prymin Ergonomics-puikot. Yllätys oli oikein mieluinen, sillä olin jo aikaisemmin nähnyt juttua noista uusista puikoista.

SIMPLE SKYP SOCKS
Lanka: Regia 6-fädig Irland Color 88g
Puikot: 3mm Prym Ergonomics
Ohje: Simple Skyp Socks by Adrienne Ku

Yleensä neulon sukat tämän vahvuisesta langasta 2.75mm:n puikoilla, mutta testattavaksi saadut puikot olivat 3mm. Epäilin, että sukista tulisi liian löysät, mutta itse asiassa neulos on ihan ok näinkin.


Ensimmäinen huomio puikoista oli, että ne taipuvat voimakkaasti. Ensin se tuntui oudolta, mutta pian siihen tottui. Puikon pää on pisaran muotoinen ja se on suorastaan nerokas keksintö! Keskiosasta puikot ovat kolmion malliset, mutta sitä en oikeastaan tiedostanut mitenkään neulomisen aikana. Ehkäpä puikkojen taipuisuus vei kaiken huomioni.


Kärkikavennuksissa puikkojen taipuisuus oli todella ärsyttävää; tuntui etten mitenkään saa neulottua kahta silmukkaa yhteen. Kaiken kaikkiaan puikot ovat kuitenkin ok, jos ei oteta huomioon niiden ulkonäköä neulomisen jälkeen!


Kuten kuvista näkyy, puikot ovat yhden sukkaparin neulomisen jälkeen aivan kierossa ja kaikkein ikävintä on mielestäni se, että puikoissa oleva väri kuluu heti pois. Miten on mahdollista, että tällaiseseen hienoon innovaatioon ei ole onnistuttu saamaan pysyvämpää värjäystä?

Regian lanka oli tuttua Regia-laatua. Väri ei ole ykkössuosikkini, mutta ihan nätit sukathan tuosta langasta tuli.

Tänään minua ilahdutti: Olin kävelyllä ja löysin euron kolikon. Näinä korttimaksamisen kulta-aikoina tällaiset löydöt ovat aika harvinaisia. Muistaako kukaan lukijoistani vielä kolikoilla toimivia puhelinkoppeja? Lapsena oli ihan parasta, kun näiden koppien lattiaritilän alta löytyi soittajilta pudonneita kolikoita. Niillä mentiin sitten kioskille ostamaan irtokarkkeja, jotka maksoivat 5 penniä kappale!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti