tiistai 27. joulukuuta 2016

Joululahjasukkia


Kuten olen ennenkin kertonut, niin minulla on tapana laittaa melkein kaikki valmistuneet sukat ja huivit ns. lahjakassiin. Sieltä sitten valitsen pitkin vuotta sopivia lahjoja läheisilleni. Joskus valitsen lahjakassista myös itselleni jonkin neuleen. Toisin sanoen valmistuneiden neuleiden pitää ensin marinoitua tuossa kassissa ennen kuin ne otetaan käyttöön. Toki poikkeuksena ovat itselleni neulotut puserot ja villatakit, sillä ne otan toki heti käyttöön.

KUMMITYTÖN SUKAT
Lanka: Novita Nalle Marjaretki ja Novita Nalle yht. 84g
Puikot: 2.75mm
Ohje: perussukka 14s/puikko

Lankavarastoa tutkiessani käteeni osui vanha Novita Nalle Marjaretki -lanka ja siitä halusin ehdottomasti neuloa jouluiset sukat. Marjaretki on todellista vuosikertalankaa, sillä olen ostanut sen vuonna 2009.


Sukat päätyivät kummitytölleni, joka todellakin käyttää ahkerasti kummitädin tekemiä sukkia.

ARNE&CARLOS
Lanka: Regia Arne&Carlos 6-fädig 118g
Puikot: 2.75mm
Perussukka: 16s/puikko
Prismassa myytiin yllättäin Regian paksumpaa Arne&Carlos -lankaa. Ohuemmasta versiosta olen tehnyt useammat sukat, mutta tätä paksumpaa en ollut aikaisemmin kokeillut.


Lanka on oikein miellyttävää neulottavaa, eikä väreissäkään ole moittimista. Nämä sukat annoin miehelleni lahjaksi.


Enpä arvannut vuosi sitten, kuinka ajankohtaiseksi Järbon Norja-lanka voisikaan tulla! Silloin ei nimittäin ollut vielä tietoa tyttären norjalaisesta poikaystävästä. Näistä tuli siis varsin osuva lahja tyttärelle.

NORJA-SUKAT
Lanka: Järbo Mellanraggi 95g
Puikot: 2.75mm
Ohje: perussukka 14s/puikko
Vaikka mitään Norja-yhteyksiä ei oliskaan, niin langan väritys on todella kiva.


Ainut miinuspuoli näitä neuloessa oli se, että lanka loppui hieman kesken (aika kummallista, sillä kerässä pitäisi olla lankaa 100g ja sukat painavat 95g). Onneksi minulla oli toinen Mellanraggi-kerä, jossa oli mukana samaa valkoista kuin tässä Norja-langassa ja niin sain toisenkin sukat valmiiksi. Täytyy muistaa seuraavia sukkia tehdessä, että varren täytyy olla alle 16cm.

Tänään minua ilahdutti: Sain joululahjaksi lahjakortin lankakauppaan. Sen lisäksi tilasin ennen joulua itselleni ensimmäiset Lanitium Ex Machinan -langat.

2 kommenttia:

  1. Minullakin on lahjakassi. Sinne menevät melkein kaikki mitä teen. Sattumoisin tein vähän samannäköiset jouluiset sukat kuin sinäkin, fuksianpunaisesta ja jostakin raitalankajämästä, joka näyttää ihan samalta kuin tuo Marjaretki. :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita sukkia-etenkin nuo Norja-sukat:)

    VastaaPoista