torstai 26. maaliskuuta 2015

Merry Berry

Veera Välimäellä oli blogissaan kiva joulukalenteri viime vuonna. Viidennen päivän kohdalla oli pipon ohje. Pipo on varsin yksinkertainen, mutta kauniin langan ansiosta ihastuin siihen heti. Sattumoisin mulla oli prikulleen samaa lankaa varastossa, joten päätin neuloa oman versioni.

MERRY BERRY
Lanka: Malabrigo Sock 48g
Puikot: 2.5 ja 3mm
Ohje: Merry Berry by Veera Välimäki

Minulla oli Malabrigo Sockista myös toista väriä, joten päätin neuloa paria raitaa pipoa piristämään. Samalla värillä tein sitten tupsunkin.


Pipo oli kauan tupsua vaille valmiina, koska en osannut päättää, että kaipaako pipo sitä laisinkaan. Jostain luin, että tupsut ovat olleet tänä talvena pop, joten piti minunkin sellainen sitten saada!


Pipo on juuri passeli näille keleille, sillä se on mukavan ohut, mutta kuitenkin lämmin (materiaalihan on merinovillaa). Kaiken lisäksi se on mukavan napakka, vaikka päälaella onkin löysyyttä.Päivän kirjavinkki: Me, Keisarinna  Laila Hirvisaari


Laila Hirvisaaren Me, Keisarinna on jatkoa teokselle Minä, Katariina. Kirjojen nimet ja niiden kannet ovat niin toistensa kaltaisia, että  kuljin kirjastossa monta kertaa tämän äänikirjan ohi. Luulin nimittäin jo kuunnelleeni sen. Lopulta totuus valkeni minulle ja sain nauttia yli 17 tuntia Venäjän historiasta. Hirvisaari on tehnyt valtavan työn näitä teoksia kirjoittaessaan. Jotkin sotakuvaukset olivat puuduttavia, mutta kokonaisuutena kirja oli mielenkiintoinen. Varsin sivistäväkin se on, sillä minun on tunnustettava, etten koulussa ollut aina historian tunneilla korvat auki...

Tänään minua ilahdutti: Minulla on nyt muutaman viikon ajan torstaisin superlyhyt työpäivä. Tänään piipahdin kirpparilla ja lankakaupassa.


Olen ottanut tavakseni ostaa aikakauslehdet kirpparilta. Esimerkiksi eilen ilmestynyt Kotivinkki myytiin kahdella eurolla ja viime viikon lehti maksoi 50 senttiä. Step-sukkalanka sen sijaan oli ihan normaalinhintainen ostos lankakaupasta. Se on ikään kuin minun messulankani. Ai kuinka niin? No, en käynyt Turun Kädentaitomessuilla, jonne sisäänpääsy taisi olla n. 12e. Tällä rahalla ostin siis lankaa. Ihan selvä messuostos siis!

3 kommenttia:

 1. Hyvä päätös ostaa messujen sijaan lankaa. Ei nimittäin ollut messuilla etenkään langan suhteen kovin kaksinen valikoima.

  VastaaPoista
 2. Kiva pipo. Minäkin ostelen kirppikseltä lehtiä.
  Ihanaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 3. Nätti pipo ihanasta langasta. :) Kyllä sille vielä näillä keleillä on käyttöä!

  VastaaPoista