maanantai 17. helmikuuta 2014

Ystäväni lapanen


Joulukuussa monessa blogissa neulottiin joulukalenterisukkia. Paikallisen lankakaupan neuleillassa neuloimme samalla idealla ystävälle lapaset.

YSTÄVÄNI LAPANEN
Lanka: 7Veljestä yht. 82g
Puikot: 3mm

Minä tein tyttärelle lapaset ja välillä tuntui, että värityksestä tulee aika hurja. Orjallisesta kuitenkin tein ohjeen mukaan, vaikka välillä hirvitti.


Nyt kun silmä on alkanut tottua, niin oikeastaan näistä tuli aika hauskat.


Lapaset aloitettiin sillä värillä, joka tulee mieleen ystävästä. Sitten valittiin väri mm. sen mukaan, mikä on ystävän talon, kulkuneuvon, silmien ja sohvan väri. Jokaisesta väristä oli kerrottu myös, kuinka monta senttiä neulotaan.


Kerrassaan hauska neuleprojekti! Nyt kun olen kerännyt kaikki Seiskaveikan jämät yhteen kasaan, niin aion tehdä lisää raidallisia lapasia ja sukkia.

Päivän kirjavinkki:

Joskus yllätyksiä voi löytyä kirjastostakin. Minä lainasin nimittäin kirjastosta tällaisen äänikirjan:


Yllätys oli kuitenkin aikamoinen, kun avasin kotelon. Sieltä löytyi nimittäin aivan eri kirja!


No ei siinä mitään, kuuntelin sitten "yllätyskirjan". Hassuinta tässä on se, että olen monta vuotta sitten kuunnellut Karin Wahlbergin kirjan Ett fruset liv, mutta en muistanut siitä yhtään mitään. Ehkäpä kirjaston täti tai setä oli ajatellut, että nyt olisi uusintakuuntelun aika!

Tänään minua ilahdutti: Voitin katjainkerin arvonnassa tällaisen kasan ihania lankoja!

4 kommenttia:

 1. Wau mikä palkintopaketti, onneksi olkoon ♥
  Minulla tuli heti lapasista mieleen, että ompa Raitalammas nimeen sopivat lapaset. =D Lisää vaan tämmöisiä ♥

  VastaaPoista
 2. Ihanat lapaset! :)

  Mulla oli kuuntelussa viime viikolla myös eräänlainen "yllätysäänikirja". Nimittäin kirjan lopussa kerrottiin, että kirjasta on tehty kaksi versiota kahdella eri loppuratkaisulla, eikä voi tietää etukäteen, kumman version on käteensä saanut (on siis sattumanvaraista). Mutta vaihtoehtoisen lopun sai käydä lukemassa nettisivulta. Oli aika hassua. :)

  VastaaPoista
 3. Onnea, hieno voitto ♥
  Aivan upean iloiset lapaset :D

  VastaaPoista
 4. Pirteät lapaset!
  Äänikirjana suosittelen Mikael Niemen "Mannen som dog som en lax". Niemi itse lukee kirjan (ruotsiksi ja meänkielellä), jolloin kirjan yhtenä teemana kulkeva meänkielisten suhde ruotsinkielisiin tulee todella konkreettisesti ilmi, paremmin kuin suomennettuna kirjana. Lisänä koukuttava juoni, joka pitää otteessaan loppuun asti.

  VastaaPoista